/i/Spor

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +25 -7
    Öncelikle savunma sporları olduğunu bir kez daha söylemek isterim sondan başlayalım;

    10-Arnis (aka kali)

    Bu filipin kökenli spor dalında az hasar alarak güçlü ve sert darbelerle dövüşmektir. Genelde süpürge sapının yarısı kadar bir sopayla doğaçlama yapılır

    9-Judo

    Japoncada nazik yol demektir, rakibi bastırmak veya etkisiz hale getirmek için fırlatmak veya atmanın kullanıldığı bir spor dalıdır %85 olarak denge yıkmaktır

    8-Hapkido

    Rakibin ataklarını engelleyip direk yere sermek veya güçlü bir darbe indirmektir.Ama sporda pozisyon önemlidir.

    7-aikido

    Uyum ve enerjiyle uğraşan bu spor dalı hem saldıranın hemde savunanın güvenliğini sağlıyor. Rakibi korkutarak sakinleştirmeyi sağlıyor.(Örn:Yumruk darbesini engelleyip sakin olmasını olmazsa bırakıp diğer darbeleri engelliyerek tekrar etmesi)

    6-Jeet kune do

    Bruce lee'nin dediği gibi savaşmadan savaşma sanatı...
    Rakibin saldırısını tahmin ederek engellemek ardından saldırmak demektir. Akışkan ve zarif hareketler talep ediyor ayrıca boşa enerji harcamıyor.

    5-KyoKusin

    Karate Amerikayı sardı bunun en büyük önemi The Karate Kid adlı flimdir. Disiplin çalışma ve aydınlanma ve durmayan kişisel gelişime olan bağlılığa vurgu yapıyor. Nihayi gerçek olarakta çevrilebilir

    4-Wing chun

    Sert darbelere karşı sizi koruyan bir spor dalıdır,
    yeterli güce sahip olmak ve mesafeyi iyi ayarlamak önemlidir.iyi bir dengel ister ve enerjisini doğru yerde kullanır yani bu spor dalı dikkat gerektirir.

    3-Muay thai

    Tüm inci sözlük ailesinin yakından tanıdığı bir spor dalıdır.Bu spor en ilkel spor olarak seçilmiştir. Savunma ve saldırı sporudur ciddi hasar vererek güzel savunmaları olan bir spordur, ayrıca bütün vücudu bir silah olarak kullanmaya yarıyor.

    2-Brezilya usulü jiu-jitsu

    Bu spor dalında boyut herşey değildir. japon judosunu brezilya usulü olan bu spor dalı sağlam kaldırma eklem kilitleri ve boğma hareketleri ile rakibi etkisiz hale getirir.

    1-Kraw maga

    israil karetesi olarakta bilinir. Cidden şiddetli ve ciddi hasarlar verebilen bir spor dalıdır. israil ordusunda 40'lardan beri kullanılıyor ve devamda etmekte.Çoğu sporun tekniklerinin geliştirilmiş halidir.Ölümcül darbeleri ölümcül bir şekilde engellemek için tasarlanmış bir spordur. Kraw maga öğrencileri kavgadan uzak durmasını ama bir tehlike anında rakibin en savunmazız bölgelerine vurarak rakibi etkisiz hale getimesini öğrenirler (Göz, boğaz ve özellikle kasık)

    Beyler uğraştım 1 şukuyu bu pampanıza çok görmeyin
    ···
   tümünü göster