1. 1.
    +484 -82
    arkadaşlar beni sözlükte bilen bilir. elektrik mühendisi bir panpanızım fakat işlerim dolayısıyla uzun zamandır sözlüğe giremiyordum. okul bittikten sonra teiaş'ın konya 9. iletim tesis ve işletme müdürlüğüne atandım ve uzun zamandır burada çalışıyorum. bu yaptığım binlik yüzünden işimden olabilirim ama anlatmazsam içimde kalır, 3 gündür gülmekten uyku uyuyamıyorum.

    yaklaşık 2 hafta önce falan evde otururken elektrik kesildi. arkadaşları aradım, arıza vs. dediler önemsemedim ben de, yatmaya gittim. ertesi gün öğrendim ki millet elektrik kesilince yine darbe oldu sanıp koşa koşa valiliğin önüne toplanmışlar.
    link: http://www.ensonhaber.com...eden-oldu-2016-08-30.html

    bu olanlar tabi aklıma bi sazan.avi fikri getirdi ama nasıl yapıcam diye düşünüp duruyordum. perşembe akşamı şalt sahasında nöbetçiyken aldığım arıza uyarısından bu fırsatı yakaladığımı anladım.

    akşam 9 gibi oturmuş çay içerken eski bir transformatörün yağ sıcaklığının yükseldiğini söylediler. bu kısımda sizleri teknik terimlere boğmadan anlatayım. normalde transformatör devreden çıkarılır ve yedeklerle veya yeterli ise hazırdakilerle devam edilir.

    ben arızayı daha büyükmüş gibi gösterip tam da prime time'da olduğumuz için bu kadar yük altında arızayı çözemeyeceğimizi söyleyip bütün tesisi kapatmaya karar verdiğimi amirime söyledim. şehrin tamamı dallı şebeke şeklinde bize bağlı olduğu için tesisi kapattığım anda tüm şehir karanlığa gömüldü.

    ağır ağır transformatörde yağ soğutma çalışması yaptırdım, diğer yandan da yedekleri hazırda beklettim ve sırıta sırıta facebook'tan milletin meydanlara inişini takip ettim. vali telefon açtı ve ona ufak bir açıklama yaptıktan 15 dk sonra filan şehre elektriği geri verdim. şimdi 3 gündür resimlere ve videolara bakıp gülüyorum.
    link: http://www.haberturk.com/...darbe-endisesine-yol-acti

    Not: bu entry tamamen hayal ürünüdür.
    ···
   tümünü göster