/i/Yazılım

Umuyoruz ki geleceğin yazılımcıları bu altinciden çıkacak!
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +55 -6
    Android telefon kullanan arkadaşlara tavsiyeler

    A) ramı düşük ve çok kasma yaşayan arkadaşlar için.

    1) "hola launcher"ı indirin. Telefonunuzun launcherinden daha az ram harcıyor, hem kullanım süresinde hem hızda artış sağlıyor. Hola bost iconuna basınca gereksiz çalışan uygulamalar kapanıyor. Galaxy wonder da denedim ve işe yaradı. menü düzeni biraz farklı ama gayet başarılı.
    2) eğer biraz pc den anlıyorsanız ve telefonunuzun garantisi bitmişse. cyanogenmod rom yüklemenizi öneririm. Hem istediğiniz android sürümünü yükleyebilirsiniz hemde gereksiz sistem uygulamlarından kurtulabilirsiniz. Gm 2 plus, s3 mini, s4 ve xperia z1 de bu romları kullandım ve çok işime yaradı.
    3) kingo root uygulamasını tarayıcınızdan apk olarak indirin. Bilgisayara gerek kalmadan %80+ rootluyor. Sonrasında kullanmadığınız ama silemediğiniz sistem uygulamlarından kurtulabilirsiniz. ve bir çok uygulama root izni istediği için daha çok özellikten yararlanabilirsiniz.

    B) Şarj sorunu çeken arkadaşlar.

    1) Önclikle hemen batarya değiştirmenizi önermiyorum. ilk başta pil kullanımına bakın, bazı telefonlarda bazı uygulamalar düzensiz çalışıp haddinden fazla enerji kullanıyor. Eğer gözünüze çarpan olursa silip tekrar yükleyin. Yada daha eski sürümlerini deneyin. Olmazsa ve Garanti varsa servise gönderin yoksa, orjinal stock romu ve ya kullanmak istediğiniz bir romu yükleyip tekrar deneyin. Çoğu zaman yazılım kaynaklı sorun oluyor.
    2) root atarak pil koruma uygulamalarına tam yetki verin gerçekten fark ediyor. Eğer root varsa battery doctor tavsiyemdir. Ama yoksa boşa indirmeyin işe yaramaz
    ( orjinal veya kaliteli şarj aleti ve kablo kullanmaya dikkat edin. Ayrıca fazla sıcak ortamlarda şarj daha hızlı tükenir aklınızda bulunsun)

    C) kullanabileceğiniz etkili uygulamalar.

    1) Dosya yöneticileri.
    Es dosya yönetici (tercihim), dosya yöneticisi (gira mobile), file commander (mobiSystems)

    2) diğer
    • Clean master (root varsa çok işinize yarar yoksa sadece hafıza temizler.)
    • shareit (en hızlı dosya aktırım uygulaması, wireless üzerinden aktarım yapar, bluetoothdan 500 kat daha hızlı ve pratik. internet gerektirmez)
    • mp3 cutter ( şarkı kesme birleştirme gibi özellikler mevcut benim kullandığım bir uygulama.
    • paralel space ( telefonunuzda hesap açarak girdiğiniz uygulamalarda aynı anda bir çok hesap kullanmanızı sağlar. Örneğin aynı telefonda iki instegramı aynı anda açabilirsiniz)
    • WiFi MAP (birçok Wifi şifresini doğru gösteriyor. Ben kullandım 6 yerde doğru şifreyi gösterdi) şimdilik bu kadar sonra ilave ederim.

    Arkadaşlar son olarak andorid 5 ve üzeinde rehbere girince iCE diye bişey çıkıyor. Bu hayat kurtaracak bir özellik. Bu seçeneğe girip acil durumda sizin için ulaşılması gereken kişikeri seçin, hastalığınız, kan grubunuz, alerjileriniz, kullandığınız ilaçlar falan varsa yazın Ve etkinleştirin. Bunlar telefon kilit ekrandayken görünür ve size birşey olması durumunda şifrenizi bilmeseler dahi seçtiğiniz kişilere ulaşabilirler ve sağlık durumunuz hakkında bilgi sahibi olurlar.)

    edit: beyler ios tercih etmiyorum kalite ve performans çok iyi ancak yapabilecekleriniz Androide göre sınırlı. ama bir kaç gün sonra ios içinde başlık açarım

    edit 2: beyler bu yazdıklarım bizzat denediğim şeyler, boş laf yapmayın. sadece uygulamalar işe yaramaz root veya özel romlarla kullanın diye yazdım zaten ya okuduğunuz anlayın yada anlayacağınız şeyler okuyun

    edit 3: beyler doğru inanmayın velede falan diyenler olmuş. inanmıyosan yapma ver cügünü defol git. yalan hiç bişey yok. elimden 30+ telefon geçti ikinci el olanı ramı yetersiz olanı Android güncelleme almayanı mı dersiniz hepsini adam ettim 100 e alıp 150 ye geri sattığım oldu. rootsuz hiç bir uygulama tam olarak işinize yaramaz ki bunuda yazdım zaten boş laf yapmayın sövdürmeyin adamı
    ···
   tümünü göster