/i/Müzik

Müzik, ancak hissedebiliyorsan gerçektir
  1. 1.
    +4
    metal müzikten büyük bir haz aldım. Panpalar günümüzde biliyorsunuz radyoyu açtığınızda ya Türkçe pop ya da yabancı pop şarkılar dışında bir şey bulamıyoruz. Küçüklüğümden beridir insanların bu şarkılarda ne bulduğunu hep merak etmişimdir.

    Küçükken anneme müzikleri neye göre dinlediğini ve beğendiğini sorardım çünkü şarkılarda söz desen sürekli tekrar ediyo melodi desen o da yok.O da artık beni geçiştirmek için midir bilinmez sözlerine dikkat ederim oğlum demişti.O günden sonra sözlere odaklanmaya başladım.

    Tahmin edeceğiniz üzere sözlerde de saçma salak şeyler vardı. Akıllı düzgün insanlardan böyle abidik gubidik şarkılar çıkamazdı.

    Biraz daha büyüyünce yabancı pop dikkatimi çekmeye başladı. Tabi o zamanlar ingilizcem yok sözlerden de pek çakmam melodisi filan hoşuma gitti beğendim o zamanlar bi mp3 vardı ona atmıştım bikaç şarkı.

    Ama ne var ki onların da sözleri saçma gelmeye başladı arada her ne kadar nadir şarkılar olsa da (David Guetta-Lovers on the Sun)

    Beyler ben metali keşfedene kadar hiç kulaklığa ihtiyacım olmamıştı tabi bi müzik progrdıbına da.Ortaokulun sonlarına doğru Metallicanın melodileri ve sözleri dikkatimi çekmeye başladı. Bunların içinde mâna vardı ve adamlar gitarın baterinin hakkını veriyolardı. Zaten bi tek böyle düşünen ben değilim ki adamlar efsane olmuş amk. Dedim metal böyle bişeyse ben varım aga.

    Inanırmısınız bi iki sene metallica hatmettim başka grup dinlemedim. Artık adamlar müziklere ne koymuşsa baba bağımlılık yapıyo yani okulda açık havada her yerde dinlenilesi müzikler. Hüzünlüsü gaza getireni coşkulusu her türden müzik yapmışlar vesselam.

    Neyse işte seneler sonra gerçekten de bu türde iş var dedim SOADı aynı şekilde bi süre listeye kattım filan derken yavaş yavaş onlarca grup dinlemeye başlamışım.

    SOADın toxicitysinin günümüzdeki sorunları anlatışı,one daki savaş betimlemeleri, Amon Amarthın zaten Cry of The Black Birds başyapıtı, Slipknot Dualitydeki aşmışlık, Hypnogajanın Here Comes the Rain Againdeki hüznü anlatış biçimi filan derken uzar gider bu liste... Ben mi çok manyağım bilmiyorum ama kulağa hoş gelen bi melodisi ve anlam yükü var. Yani metal diyince aklınıza bangır bangır brutal müzikler gelmesin.

    Arkadaşlar cahil kalmayın azcık bilgilenin diye yazdım.Az çok demeyin şukusuz geçmeyin. Okuduysanız gözünüze sağlık bayrdıbınız mübarek olsun. Metal dinliyom diye ateyiz olmadık çok şükür.)
    ···
   tümünü göster