/i/Devlet

  1. 1.
    +9 -1
    Hakaret farklı, milli değerlerin korunması farklı. Ayrıca anayasa da Allah kutsaldır gibi öğerler baeındıramazsın. Biz bir islam devleti değiliz. islami nüfusa sahip Modern, Laik, Sosyal ve demokratik bir Hukuk Devletiyiz. En azından öyleydik. Bu züt kıllarından önce. Ve bu devletin temellerini atan Atatürk ve silab arkadaşları ve aziz Türk halkıdır. Şimdi gibtirgit laiklik kavrdıbını iyice bir araştır.
    ···
    1. 1.
      -1
      Anayasa Allah'ın varlığını reddediyorsa gibeyim böyle anayasayı!
      ···
    2. 2.
      +1
      Lan amk çomarı red mi ediyor dedim ben? Anayasada Allah yok din yalan mı yazıyo sanıyosun? Eğer ki sen Laik bir devletsen, anayasanda inanca dair öğeler barındıramazsın. (Allah birdir, Devletin dini islamdır vs vs.) Ki biz de öyleyiz. Bu ülkenin geneli Müslüman. Ama bu ülkede yahudisi de hristiyanı da ateisti de deisti de yaşıyor. Sen devlet olarak bu insanlara sosyal hizmet vermek zorundasın. Bu insanlar sadece Müslümanların camileri için vergi vermiyor. Devlet olarak bu insanlara (nüfusa bağlı olarak) kilise, cemevi gibi hizmetler sunman da lazım. Devletin dini olmaz anlıycağın. insanın dini olur. Sen Müslümansan Müslümansın tamam eyvallah ama tutup da "Herkes müslüman olucak lan bu devlette!" ya da "Herkes islama göre yaşayacak!" diye tutturamazsın. Eğer anayasanda Allah birdir yazan bi devlet istiyosan gibtirgit iran'a. Bu ülke Atatürk'ün temellerini atmış olduğu Müslüman nüfus ağırlıklı, LAiK bir ülke. Zoruna gidiyosa gibtirgit.
      ···
    3. 3.
      +1
      kardes bu comarlar anlamaz laiklikten 5 iq ile zar zor yasiyolar zaten gibtir et
      ···
    4. 4.
      0
      o zaman ben Allah vardır ve birdir yazan yeni bir anayasa istiyorum.
      ···
      1. 1.
        0
        O zaman gibtirgit banane iran'a mı gidiyosun Arabistan'a mı nereye istersen. Sonra "Erkeğin zor durumda karısını yemesi caizdir." diye fetva vermelerini izlersin. Ve evet dıbınakoduğum bu fetva verildi git araştır. Bu mu lan islam? Sırf anayasasında islam yok diye yaşamadığın ülke, islam dininin tek modern temsilcisi. Bunu o yobaz kafana sok.
        ···
      2. 2.
        -2
        Ben onu bunu bilmem. Vatandaşı olduğum ülkenin anayasası dini olacak. Başka türlü kabul etmiyorum. iran'a da gibtir olup gitmiyorum! herkes istediğini söylüyor ben bunu isteyince niye ülkeden kovuluyorum sayın orrrospu çocccuğu?
        ···
      3. diğerleri 0
    5. 5.
      0
      Ben de ananı gibmek istiyorum ama her şey olmuyo be oróspu çocuğu
      ···
    6. 6.
      0
      Tam böyle bisey yazicaktim sen yazmissin zaten guzel olmus
      ···
    7. 7.
      0
      Ozaman gibtir lan ülkeden böyle anayasa istemiyomuş huur çocuğu
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster