/i/Tespit

  1. 1.
    +2
    Bir klozet alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

    Bu tür ürünleri seçerken genellikle düştüğümüz bir yanılgı şudur: “Yahu altı üstü bir klozet, iyisi ya da en kötüsü olsa ne olacak.” Oysa ki çok şey olacak. Ucuzcu  müteahhit tarzı üretimlerden uzak durmalıyız.

    ilk önce dikkat edeceğimiz nokta, klozetin iç tarafından, yani sifonu çektiğimiz de su akan kenarları, çepeçevre olarak kontrol edeceğiz. Buraların açık kanal şeklinde değil, delik delik olarak klozetin her tarafını dolaşması gerekir. Böyle olması klozetin her tarafından su akışını sağlar ve bu da daha iyi bir temizlik demektir.

    ikinci husus, oturduğumuz yerden klozetin ES ağzına kadar, 45 derecelik bir eğim olması gerekir. Yani büyük abdestimizi yaptığımız da bunun direkt olarak  ES’e düşüp üzerimize pis su sıçratmaması gerekir. Eğimli yüzeyden yavaşaça kaymalıdır. Anladınız siz onu…

    Üçüncü husus, klozetin Sır, yani yüzey kaplamasıdır. Pislik tutmaması ve daha sağlıklı bir klozet ancak nano teknoloji yüzey kaplamasıyla mümkündür. Bu da ancak iyi markalara da mevcuttur. Pürüzsüz bir yüzey, üzerinde tutunacak bir çıkıntı bırakmadığından kir birikmesi de olmayacaktır. Adeta kendi kendini temizler ve her zaman temiz kalır.
    ···
   tümünü göster