/i/Tespit

  1. 1.
    +39 -7
    Beyler ben öyle yıllarca kick box yapmadım. Mma öğrenip kafesede girmedim. Ama ilkokuldan beri ettiğim kavgalardan dolayı çok başım yandı, yıllar geçmesine rağmen üniversitede dahi bana sorun çıkaran olaylara karıştım. Yani tamamen sokakta büyümüş bi panpanızım. Boyunuz kilonuz ne olursa olsun size 3 yumrukla karşınızdaki adamı yere sermeyi anlatıcam.

    Kural 1 : öncelikle soğuk kanlı olmalısınız ve karşınızdakini baştan aşağı süzmelisiniz. Çünkü karşınızdaki insan kavga etmekten tedirgin ise yani kavgadan kaçınmak istiyorsa sizden en az 2 adım gerir durur. Eğer sizden korkuyorsa elleri ve bacakları düz bir biçimdedir. Eğerki böyle bir pozisyonda değilse hazırlıklı olun karşınızdaki kişi size saldırmaya hazırdır.

    Neyse beyler direk ilk adıma geçelim. Bu adımda seri olmalısınız rakibinizin kaçınmasına izin vermemelisiniz.

    ilk hedefimiz kulak

    https://s-media-cache-ak0...616de55021ed166a0cb9a.jpg

    kulağa alınan sert bir darbe bütün algıları yaklaşık 10 saniyeliğine kapatır ve karşınızdakini sersemletir. yani bu demektir ki 10 saniye içinde istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz.

    ilk yumruktan sonra rakibiniz sersemlemiş bir şekilde karşınızda ve ikinci yumruk için yaklaşık bi 3-4 saniyeniz var hızlı olmalısınız.

    ikinci hedefimiz çene

    http://img.bleacherreport...?w=535&h=400&q=75

    beyler daha önce çenesine sağlam bi yumruk yiyenler iyi bilir dengeyi sarsan bi noktadır resmen. çeneye atılan sert bir yumruk rakibin afallamasına ve size karşılık verememesine sebep olur. (hatta çok sert bir vuruş yaparsınız 2.adımda dahi bayıltma imkanınız vardır)

    üçüncü ve son hedefimiz göz

    https://i.ytimg.com/vi/DgxHEAMJ-jM/hqdefault.jpg

    beyler ilk 2 adımı tamamladıysanız artık rakibinizi bayıltabilirsiniz demektir. göze gelen sağlam bir yumruk rakibin gözünün kararmasını ve gözünü açabildiğinde kendini yere serili bulmasını sağlar.

    beyler anlatıcaklarım bu kadar, spor yapmak çok önemli bir şey tabi ama emin olun kavga anında sakin olup mantıklı düşünürseniz yani kısacası kafanızı kullanırsanız bir çok dövüşçüyü dövebilirsiniz. (spor yapan kardeşlerim alınmayın sakın,lafım 3-4 ay kick box yapıp ben taksörüm diye hava atanlar için)

    beyler sizden son bi ricam lütfen gereksiz yere kavga etmeyin, mazlumun ahını almayın. bu bilgileri kendinizi savunmak için kullanın.

    Beyler aynı entryi dünde girmiştim ama ilgi olmamıştı çalıntı falan demeyin yani
    ···
   tümünü göster