/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +7 -2
    laiklikligi hiç bir zaman tam anlayamadik. hep çarpıtıldı ve laiklik adı altında saçma sapan şeyler yapıldı bu ülkede.

    adam başörtü serbestligine burası laik bir ülke diye karşı çıkıyor. ee kardesim sen laikligin ne olduğunu bilmiyorsunuz o zman.

    laiklik din ve devlet islerinin birbirinden ayrilmasidir. yani devlet dini kurallara göre yönetilemez demek. ama devlet ülkedeki her vatandaşın dinini inancını özgürce ve hiçbir baskı ve tehdit altında olmadan yaşamasını sağlamalıdır. laiklik tam anlamıyla budur. gerektiginde devlet bu ülkeye cami de cem evi de kilise de yapmak zorunda.

    şunu anlayın devlet dine göre yönetilemez ama her vatandaş dinini inancını özgürce yasamalidir. adam memurlara polislere basortu serbestligini elestiriyor. gerekçesi de burası laik devlet diyor. e be kardesim o polis memuru basortu takıyor diye devletin kanunları mi değişiyor. hukuk kanunlarının yerini din kanunları mi alıyor. o polis islama göre mi suçluya muamele yapıyor. Hayır tabiki.

    devlet aynı laik devlet anayasa aynı kanunlar aynı. adam çıkıp kadın kendi inancına geregi başörtü taktı diye laiklik elden gidiyor diyor. yemezler kardesim senin derdin laiklik değil senin derdin din
    ···
   tümünü göster