1. 551.
    +48 -1
    selamlar herkese,

    normalde geldiğim zaman hikaye başlığına yazardım ama malumunuz, başlık kalıcı ya da geçici bir şekilde kapatılmış durumda. aslına bakarsanız çok bile dayandı diyebiliriz (:

    neyse ki pek çok yerde yedekleri alınmıştı sizler tarafından. @tamam daa amk'ın paylaştığı şu https://www.drive.google....DtmK7MkNNemdCcEJOUlE/edit link tam. sadece benim yazdıklarımın görünmesi biraz ekgiblik yaratabilir ama kalan kısımları sizler az çok tahmin edip dolduracaksınızdır zaten.

    mevcut linke de bir şey olması halinde ben de upload eder bu başlığa eklerim, bir kaç ayda bir kontrol edeceğim :P

    özelden yazanlar olsun, başlığa yazanlar olsun, hepinize ayrı ayrı selamlarımı sunuyorum, hatıralarımı benimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. kalıcı bir şeyler bıraktığımı bilmek çok güzel. zaten bu kadar uzun aralarla uğramamın nedeni de bu aldığım güven.

    tüm bunların ışığında, yazdıklarımın amacına ulaştığını düşünüyorum. tsigalko ile benzer yollardan geçen tüm genç arkadaşlarımın; onun yaptığı hataları yapmamasına, kaçırdığı fırsatları ise yakalamasına yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.

    bu arada eski mesaj arşivi de hep silinmiş, yazan ama dönüş yapamadığım tüm panpalarımdan özür diliyorum. tüm bu 5 yıl boyunca yazdıklarımla ilgili olarak beni en kötü hissettiren şey buydu, reel hayatın temposu yüzünden bir yerden sonra cevap yetiştirebilmem mümkün olmadı. baştan savma, tekdüze, kopyala yapıştır cevaplar yazmak yerine hiç yazmamak daha düzgün bir davranış olur diye düşündüm.

    askerlik anılarımı yazmayı düşünmüştüm döndükten sonraki dönemde ama bazı şeyleri yazmaktan çekindiğim için gene en iyisi komple hiç başlamamak dedim. 15 temmuzda yaşanan darbe girişimi de çekincelerimin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. vatansever bir türk evladı olarak askerde gördüklerimin bazıları çok ağırıma gitmişti, umuyorum ki ordu tüm bu hainlerden temizlenecek ve bir daha bu tür durumların yaşanmasının ilelebet önüne geçilecek.

    o zaman yazmaktan vazgeçmiştim, ama bu demek değil ki yazmayı tamamen bıraktım. tam tersine, daha büyük bir iştahla yazacağım. ancak daha oturması gereken bazı şeyler var, iş temposu ve ailevi sorumluluklarımın dışında kalan zamanlarda kendimi bu konuda geliştirmek için zaman harcıyorum.

    artık bu saatten sonra yazacağım şeyler de sanal platformların bünyesine değil, kağıdın üzerine, cildin altına olacaktır. işin tuhafı, hem burada yazdıklarımı okuyup hem de ezkaza o kitaba-kitaplara denk gelen panpalarım olursa, yazanın ben olduğunu (üstelik gerçek ismimle) büyük olasılıkla anlayacaklardır. neyse ki asla kanıtlayamayacaklar :p

    son olarak shaggy gibi bitireyim, evet, ölmedim, yaşıyorum (x,kanlı canlıyım ve buralardayım. sonsuz selamlar, sevgiler.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +5
      adamsın kitap cikar toptan alayım reis
      ···
    2. 2.
      +5
      neredesin sen be reyiz. aylardır nick6 nın altındayız, geri dönsen tadından yenmez. Açelya bebeğe selamlar. Yengeye de. Askerliği boşver, liseyi anlat sen (:
      ···
    3. 3.
      +2
      Reis özledik be
      ···
    4. 4.
      +1
      Reyiz, aslında hikayenin sonunda yazacaktım çok fazla şey ama en azından burada da bi şeyler yazmak isterim. sadece senin entryler in olarka 70. sayfaya gelebilmiştim. Çok fazla kitap okudum ama ben böylesine akıcı bir yazı görmedim. Kimi zaman günde 3-4 saat kimi zaman 8-9 saati buldu okumalarım. Hikayeyi okurken kimi zaman çok güldüm, kimi zaman ağladım. Hikayeni sözlükten kaldırmalarına tepki gösterdim. Modlara mesaj attım hiç biri geri dönmedi. Başlık açtım sallayan olmadı. Umarım iyisindir, mutlusundur, huzurlusundur. Senden çok şey öğrendim. Çok güzel duygular yaşattın. inci sözlüğün değiştiğini ve herkesin kabul edebileceği gibi artık ilkokulluların bastığı gerçeğini söylemem gerek. Eğer başka bir blogta, sayfada ya da herhangi bir mecrada küçük bir paragrafta yazmış olsan bilelim. Seni okuyabilmeye devam edelim. Umarım kitabın çıkar ve okuyabilme şanşına nasip oluruz... ara ara kontrol ediyordum hikaye açılmış mı ya da acaba bu sayfaya yazmış mıdır diye bugün görünce senin yazdığını çok mutlu oldum. Üşüyoruz...
      ···
    5. 5.
      0
      bir de 102 sayfa sayfa gözüküyor benim hatırladığıma göre sadece senin entrylerin kısmında 130 sayfa falan vardı bu linkteki hikaye ekgib değil dimi ? Bir de fizy kullanılamaz hale geldiği için senin şarkılarını dinleyemedik reyiz :(
      ···
    6. 6.
      +1
      Seviliyorsun reis.
      Ben ne şanslıyım ki senin hikayenin son kısımlarında bile olsa canlı yazdığın kısma yetiştim , yeni partı heyecanla bekledim, işim var yazamıyorum dediğinde bi hay dıbınakoyayım desem de sana sinirlenemedim. zira senin hakkını sözlük yazarları olarak sakso çeksek , zütümüzü versek ödeyemeyiz.

      senin anlatımına öyle ısındım ki senden sonra , senin şeklinde hikaye yazmaya çalışanlara kızdım. taklitçi olma mk dedim.

      ben zannetmiyorum yaşadıklarımı senin yazdığın gibi yazabileceğimi .seninle aynı şeyleri yaşamış olsaydım dahi senin anlatımın yanından geçmem mümkün değildir.

      hikayeyi seninle yaşadım (okumayanlar için spoiler gerisi)Hele şu mesajları yazanın nilay olduğunu zannettiğin kısım var ya , ayağa kalkıp havaya birkaç yumruk salladım onların nilay a olduğunu düşünerek. (Kızın da günahını aldık * )

      En başlarda mine ile barışma olayın vardı hani saatlerce beklemiştin. Orda o kıza da küfür ettim , ama barıştığınız zaman senin kadar sevindim. Bildiğin yes diye haykırdım.(evet diye bağırırdım ama o sıra hep yabancı dizi izliyordum )

      Buse ye de çok fazla küfrettim. Senden gizlediği şeyler, söylediği yalanlar. Ayrılmak istediğinde baya bi saydırdım eski yengeye kusura bakma.

      Hikayede beni ağlatan tek kısım oldu.o da okan in yurttan ayrıldığı günü anlatışındı.
      O ani mümkünü yok senin gibi hissetmiş olamam . ...

      Yav ne çok yazacak şey var daha burçinlerden ayçalardan bahsetmedim.

      Almancı berkay in cümlelerini okurken hafif bozuk türkçe ile okuduğumu söylemedim (şimdi söyledim işte)

      Tolga'yi odada şınav çekerken bastığın an kahkaha attım.

      ilk aşkın ayşen in sevgilin olmasını çok istedim ama sonradan iyi ki olmamış dedim .ama o ozan huur çocuğunu tuvalette kıstırmanda o fırçanın sopasını zütüne sok diye geçirdim içinden.
      Serhat a attığın yumruğu da unutmadım .
      Ama ozan ve iki yarmanın seni dövecekken tolganın yetişmesinde gaza gelip kavgaya girmek istedim.

      Daha yazacak çok şey var.
      Eskişehirde barda dans ederken evde grup yaptığınızı düşünmen ve adını hatırlamadığım noel baba *nın ho ho ho demesine kahkahayı basman.
      Seni değiştirebileceğini düşünen ve bir nebze değiştiren ceyda. (Ona da yazık olmuştu, üzülmüştüm )

      Ne yazmışsın be reis daha hikayenin hatırladığım kısmının çeyreğinin çeyreğinin bilmem kaçta kaçı bile değil bunlar.

      Spoiler sonu
      Tümünü Göster
      ···
      1. 1.
        +1
        okanın gidişinde ağlayan tek ben değilmişim ne güzel
        ···
    7. 7.
      0
      sözlüğün en taşaklı adamları arasındadır bu adam.

      kıymetini bilin
      ···
    8. 8.
      0
      Kitap çıkar baskı baskı alalım reiiiiis
      ···
    9. 9.
      0
      Alın lan full hikaye pdf. Unutmayın kıyağımı *
      http://s2.dosya.tc/server...nasil_pic_oldum2.pdf.html

      http://s2.dosya.tc/server...asil_pic_oldum_1.pdf.html
      ···
      1. 1.
        0
        çok sağol gencay. tam 2. partın ilk sayfası kaldığım yer ulan. cennetlik adamsın. eyvallah. Allah tuttuğunu altın etsin. Harem kurup zevk içinde yüzesin :D
        ···
      2. 2.
        +1
        Hikaye full kardeşim doya doya oku. Ben bile bitirmedim daha 1350 lerde falanim * hikayeyi nette pdf olarak bulamayinca is basa düştü *
        ···
      3. diğerleri 0
    10. 10.
      +1
      Reis şuan izmir de üniversite okuyorum kalburüstü bir bölümde 2. sınıf öğrencisiyim ilk senemde en az senin kadar çok şey yaşadım ve okuduklarım senin yaptığın hataları yapmama engel oldu. Seviyoruz seni, kitap çıkar alalım, aldıralım, okuyalım.
      ···
    11. 11.
      0
      ADAMSIN ABi YA VALLA
      ···
    12. 12.
      0
      Sen adamsın
      ···
    13. diğerleri 10
   tümünü göster