/i/Tespit

  1. 1.
    +613 -65
    1- erkek dediğin duruşuyla kendini her yerde belli etmelidir beyler. Mesela tanıdık bi mekana girdiğinde "geldi yine tipini gibtiğim" lafı yerine "hoşgeldin kardeşim yada hoşgeldin abi buyur otur" dedirtmeli.

    2- yanındaki kadın kerhanedeki huur dahi olsa, o an onun yanındaysa namusudur birader. Yanındaki kıza ne olursa olsun laf ettirmemelidir. Zaten delikanlı bi adam namussuz bi kızla aynı ortamda dahi bulunmaz.

    3- saygılı olmalıdır. Her cümlenin sonuna "dıbına koyim" demez. (Ha erkek erkeğe samimi bi ortamda bu gayet doğaldır) ama toplum içinde gayet terbiyeli olmalıdır.

    4- büyüklerine saygılı ve küçüklerine sevgi dolu yaklaşmalıdır. (Liseli olsa dahi. Çünkü biz o çocuğa nasıl yaklaşımda bulunursak yarın bir gün oda küçüklerine öyle bi yaklaşımda bulunucak)

    5- cebinde parası varsa yanındaki kıza hesap ödetmemelidir. (Geliri iyi olan panpalarım için diyorum. Ama durumunuz o kadarda iyi değilse kız arkadaşınızdan gelen ufak bi yardım sizin erkekliğinizi zedelemez bu konuda korkunuz olmasın herkes doğuştan şanslı değil sonuçta)

    6- erkek dediğin mert olmalıdır beyler lafının eridir. Laga luga yapmaz. Dediği dediktir. Kız arkadaşına baskı uygulamadan lafını geçirir.

    7- en son ve en önemli madde. Delikanlı adam ailesine kusur işlememek için elinden geleni yapar. "Aşkım benmiğ annenmiğğğ" sorusunu soran kızı o an orada giber atar.
    Hiç affetmez. Çünkü delikanlı adamın ilk ve tek aşkı annesidir.

    Burdaki adamların %90'ı böyle adamlar beyler seviyorum sizi. inci sözlük, sözlükten öte bir ailedir.

    edit : beyler hesap konusuna çok değinen olmuş, orda bahsetmek istediğim şuydu, yani erkek geçmişten beri kadına oranla ağırlığını her zaman daha fazla koymuştur. dikkat ederseniz çoğu zaman yanınızdaki kız arkadaşınız, sevgiliniz veya eşiniz ne istediğini size söyler ve siparişi siz verirsiniz. demem o ki paranız varsa bunu yapmayı görev bilin ama yoksa, onun ödediği hesap sizin erkekliğinizden düşmüyo yani öyle triplerede girmeyin.

    edit 2 : beyler ilk defa trenddeyim hepinize çok teşekkür ederim.
    ···
   tümünü göster