/i/Para

  1. 1.
    +2
    1. Guy Laliberte

    Kanada’da yaşayan sokak sanatçısı Guy Laliberte’in aklına gezici bir sirk yaratma fikri geldi. Guy Laliberte yanına tanıdığı diğer sokak sanatçılarını da toplayarak, yerel hükümetin desteği ile Circque du Soleil’u kurmayı başardı.

    Cirque du Soleil, şimdilerde tartışmasız dünyanın en ünlü ve başarılı sirkidir. Sirk, 4.000 ‘den fazla işçisi ve 90 milyondan fazla izleyicisi ile dünya çapında üne sahiptir. Gösteri, her yıl düzenli 800 milyon dolar gelir elde ediyor. Bu organizasyon Laliberte’ye yaklaşık 1.8 milyar dolar kazandırıyor

    2. Eric Lawes

    1992’de Eric Lawes, kaybettiği “çekici” aramak için arkadaşından metal detektörünü istedi. Eric çekici ararken binlerce yıl öncesine ait gümüş ve bronz gibke, takı ve diğer tarihi kalıntılara rastladı. Birleşik Krallık yasaları hazineyi bulanın elinde tutmasına izin vermiyor. Hükümet bunun yerine, Lawes ve arazi sahibine 3 milyon doları ikiye bölerek takdim etti.

    3.Chad Mureta

    Emlakçı Chad Mureta, 2009 yılında trafik kazası geçirdi. Ciddi yaralanmalar aldı ve 6 ay hastanede iyileşme tedavisi gördü. Tedavi sırasında doktorların iPhone’nuna erişebilir olduğunu fark etti.

    Mureta, akıllı telefonlara bazı ekstra güvenlik özellikleri eklemek için parmak izi tarama uygulamasını tasarladı. Mucit, 1.800 dolarlık bir teklif ile uygulamayı geliştirecek birini buldu. Üvey babasının kredi kartını kullanarak App Store progrdıbını başlattı ve 620.000 dolardan daha fazla gelir elde etti.

    4. Jason Sadler

    Jason, şirketler ve işletmelerin hizmetlerini satmayı denemek için 2009 yılında, oldukça benzersiz olan web sitesi iwearyourshirt.com’u tasarladı. Belirli bir ücret karşılığında Sadler, tüm gün şirketin tişörtlerini giyecekti.

    Sadler fiyatları; 1 Ocak için 1 dolar, 2 Ocak için 2 dolar, 31 Aralık için 365 dolar olarak belirledi. Sonunda Sadler, yılda 80.000 dolardan fazla kazandı. Daha sonraki yıllar, fiyat iki katına çıktı. Ayrıca hizmet kullanılabilirliğini arttırmak ve daha fazla nakit elde etmek için bu tişörtü giyecek insanlar tuttu.

    Edit: Bunları okuyunca gaza geliyorum beyler
    ···
   tümünü göster