/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +5
    Süleyman Han istanbul'a dönmesiyle Avusturya, Macaristan üzerinde hak iddia etmeye başladı ve Osmanlı topraklarına saldırdı. Bunun üzerine Süleyman Han Alman seferi yapmaya karar verdi. Yüz bin kişiyle sefere çıkan Süleyman Han bütün Avusturyayı işgal etti ve birçok kale fethedildi. Osmanlı ordusunun aylarca dolaşmadıkları yer kalmadı.
    Avusturya'da ve Güney Almanya'da akıncılar fink atarken. Avusturya kralı Ferdinand ve abisi Almanya kralı Şarlken'den hiçbir ses yoktu. Kanuni savaş meydanına çağırmak için bu mektubu yazdı:
    Bu kadar zamandır erlik(erkeklik) davası eder, merdi meydanım dersin. Şimdiye değin kaç keredir ki üzerine geliyorum ve mülküne dilediğim gibi tasarruf ediyorum. Ne sende, ne kardeşinden nam ve nişan yok. SiZE SALTANAT ve ERLiK(erkeklik) DAVASI HARAMDIR. Askerlerinden, belki avradından da utanmaz mısın ki, belki avratta gayret var sende yoktur. Er isen meydana gelesin. Hak Teala Hazretlerinin takdiri ne ise o olur. Senin ile saltanatı Beç (Viyana) kapılarında görüşelim. Reaya fukarası dahi asude olsun. YOKSA MEYDANI ASLANLARDAN BOŞ BULDUKÇA TiLKi GiBi AVLANMAYI ERLiK SAYMA! BU KERE MEYDANA GELMEZSEN KADINLAR GiBi YÜN ve ÇIKRIK ALIP PADiŞAHLIK TACINI ALMAYA KALKMAYASIN! ERLiK ADINI DiLENE GETiRMEYESiN!
    ···
   tümünü göster