/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +3
    Türkiye cumhuriyetinin siyasi partilerinin bir ideolojisi vardır. MHP, Milliyetçilik ilkesini bir adım önde tutup geçmişine, ülke kurucusuna, vatana, millete ve topluma saygı duyan siyasi manada Türklüğün simgesi olan Bozkurt'u benimsemiş bir partidir
    CHP, Ataturkun kurduğu parti olarak onun ilke ve inkılaplarını yaşatma amacı güden, Atatürkçülüğü doğrusuyla yanlisiyla yasamaya çalışan parti ve seçmen topluluğudur. Gelisim ve eşitlik ideolojisi vardır.
    Hdpnin amk. Ama baktigin zaman ne kadar oç, şerefsiz, adi insan topluluğu da olsalar, kurdistan devletini kurmak gibi bir gayeleri var.
    Akp nin neyi var? Ülkeyi kalkındırmak mi? Bunu söyleme bana. Yalnızca kendisine oy verenlerin, propagandasını yapanların yukseldigi bir sistem var. Akp liysen, devlet dairelerinde mudursun, sorumlusun. Ben sağlıkçıyım. Ve calistigim ortamda hangi servis olursa olsun, servis sorumluları akpli, başhemşire akpli, başhekim akpli..
    Akp, yalnızca kendisinden olanları kalkındırma partisidir. Siyasi bir ideolojisi yoktur ki bu kadar seçmeni olmasının sebebi de budur.
    Mhp milliyetçilik, Turkculuk der buna karşı çıkılabilir. Chp devrim der, Atatürkçülük der, buna karsi çıkılabilir. hdp kurdistan der, belli bir kitlesi vardır.
    Ama akp o kadar kurnaz ki, nereye giderse oranin kültürünü benimser. Doğuya gider kurtce secim sarkisi yapar, egeye gider tek dil olacak der, iç anadoluya gider tek din olacak der..
    Ulan şurda bile tezatlık var. "Rabia" nami diğer, "4" rakdıbını elinle gostermek.
    Bu nasil bir siyasi partinin simgesi olabilir? Hem de ulkenle ilgili olmayan, dünyada her zaman yasanan olaylardan biri haber kanallarına cikti diye nasıl memleket meselesi yapılır? Hadi bunu da anladım. Yardıma muhtaçin her zaman yanındayız. Ama tekrar soruyorum. Bir olay, nasıl kooooskoca(!) bir siyasi partinin simgesi olur? Bu bir ideolojiniz olmadığının gostergesi değil midir? Ve ideolojisi olmayan, ülke idealleri konusunda amaç gütmeyen, Atasina saygisizlik konusunda nirvanaya ulaşmış bir partiye nasıl oy verilir?
    ···
   tümünü göster