/i/Soruları Alayım

  1. 76.
    +1
    Öncelikle merhaba. Hukukun üstünlüğü savunan bir hukukçu adayı olarak bu entry i kaleme alıyorum. Birkaç soru sormak istiyorum.
    1)Cumhurbaşkanının partiler ve siyaset bazında tarafsız olması gerekirken neden tarafsızlığını korumuyor ?
    2)Kendimi bildim bileli polis okullarına girmek için cemaatin dershanelerine gidilmesi gerekirken devletimiz neden bu konuda bir müdahalede bulunmadı da cemaatin devlet kadrolarına bu kadar sokulmasına izin verdi ?
    3) Parlementer sistemi doğru düzgün uygulayamamış Türkiye de neden başkanlık seçimi isteniyor ?
    4) Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki ayrılığı anlatır mısın ?
    5) Son zamanlarda neden çoğu insan haksız yere , yargılanmadan kamu görevinden men edildi ?

    Teşekkür ediyorum.
    ···
    1. 1.
      +1
      1) Erdoğan Türkiye siyaset tarihinde bir kesimin en büyük temsilcisi. Erdoğan'ın rolü bu. Muhafazakar, Milliyetçi tayfaya liderlik edip kemalistler ile mücadele etmek. Eğer Erdoğan tarafsız olursa bu özelliğini ve dolayısıyla Türk siyasetindeki yerini yitirir.

      2) Fetö 40 yıllık bir yapılanma. Ve bu sürede fetö ile mücadele eden tek hükümet Ak parti hükümeti.

      3) 7 Haziran seçimleri sonrası gördük ki Türk siyaset kültüründe uzlaşma durumu yok. Bu yüzden tek parti iktidarı çıkmazsa ülke küçük çaplı bir kaosa sürükleniyor. Başkanlık sistemi kaos getiren olası koalisyonların önünü kesmek için ortaya atıldı. Ülkeyi birisi yönetsin. Ya o ya bu. Ama mutlaka bir belirsizlik olmasın. Başkanlığın amacı bu.

      4) Tam bilmiyorum ama sanırım Ahmet Davutoğlu geri çözüm sürecine mi ne dönmek istemiş. Erdoğan'da buna sinirlenip yollamış. Davutoğl'nun dış politikayı batırması da etkili olmuş olabilir.

      5) Daha men edilme falan yok. Şüpheli bulunanlar açığa alındı. Eğer suçsuz oldukları anlaşılırsa işleri geri verilecek. Fetö'yü temizlemek amacıyla yapılıyor hem de bu gözaltılar.
      ···
   tümünü göster