/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +11 -2
    Öncelikle Kemalist değilim. Kemalizmin bazı noktalarını eleştiren bir insanın. kuzey avrupa tarzı bir sosyal demokratım. Aslen Türküm ama ben kendime insanım diyorum.
    1- Ölen asker insandır. Bu toplum için canını vermiştir. Bu yüzden değerlidir. Kelle lafı biraz kaba kaçıyor. Aslında onlar da sistemin kurbanı. HDP'ye gelecek olursak. Aslında milliyetçiliğin yanı sıra bir sol duruşu da olan bir partidir. PKK denilen örgüt aslında bu ülkedeki sistemsel sıkıntılar ve istikrarsızlıklardan dolayı çıkmıştır. PKK ve HDP'yi basit bir terör oluşumundan ziyade Türklerle aralarında derin bir sıkıntısı bulunan Kürt oluşumu olarak görüyorum. Soldan bir kesim Türkün de HDP'ye destek verdiğini biliyorum. Belki CHP ile buluşabilecekleri bir ortak noktaları olmuştur.
    2-Fethullah GÜLEN 80'li yılların ortalarından itibaren belli amaçlar için öne çıkarılmış biridir. Bazıları CiA ile de ilişkisi olduğunu söylemektedir. Özellikle 2000'li yıllardan sonra fethullahın alt kadrosundan yetişmiş çok sayıda kişi devletin önemli kademelerine geldiği bilinmektedir. Doğru eleştiri yapılınması isteniyorsa, 2013 yılı ve öncesine de dikkat edilmelidir. CHP eğer sağın oylarını almak için Fethullaha yanaşmışsa bu hazin bir durumdur. Kesinlikle bir siyasi parti oy uğruna savunduğu doktrinlerden taviz vermemelidir.

    3- Hem AKP'den hem darbecilerden hoşlanmayan insanlar var. Belki sadece AKP'den de hoşlanmayabilirler kim bilir. Yada bu ülkeden umudunu kesmiş insanlar canlarının derdine düşmüşler. Uğruna ölecekleri bir durum oluşmamış olabilir.

    4-Kemalistler'in kominist olduklarını düşünmüyorum. Karma ekonomik yapıyı desteklemişlerdir. Mustafa Kemal'de SSCB'ye mesafeli durmuştur.

    5-Ben gezide yoktum. Ben asosyal ve sosyalfobik biriyim. Gezinin niteliklerini herkes kendine göre yorumluyor. Ulusal darbe mi ? Bunu tartışabileceğin sokakta çok kişi bulursun. Bence ülkemizin bazı vatandaşları kendini mutsuz hissediyor. Dışlanmış hissediyor. Bunu iyi görmek lazım.

    6- Ecevit merkez solcu biridir ama en büyük solcumudur bu tartışılır. Amerikaya karşı bir çok devletin boynu büküktür zaten. Adamlar bu dünyada dominant vaziyetteler. Türklük gazıyla bir yere varılmayacağını düşünüyorum.

    7- Bazı insanlarla konuştuğumda bu askerler malmı gittiler boğaz köprüsüne darbe yaptılar dedi. Bide milletin uyanık ve aktif olduğu akşam saatlerinde darbeye başladı. Darbe görmüş büyüklerimizle konuştuğumuzda böyle saçma darbeyi hayatlarında görmediklerini söylediler. Ben bilemiyorum eğer ABD bu darbeyi planlamışsa Siyasal iktidar çok dikkatli adım atmalı. Durum çok tehlikeli. ABD'nin yapsa bile inkar edeceğini düşünüyorum. Kaynak var mı elinizde? Darbe planlı mı yoksa garip bir darbe girişimi mi? Bunu bilemeyeceğim. Sadece sorular var kafada.

    8- Yok haberim yok. Kim yapmışsa yanlış yapmış bence. En kısa zamanda düzeltilmesini umuyorum.

    9- Kemalistlerden Arapları sevmeyen olabilir. Araplarda onları sevmiyordur belki. Ama ortadoğu mantığında ilerlemenin Türkiye'yi çağdaş bir devlet statüsüne dönüştürmeyeceğini düşünüyorlardır. Kemalistler içinde çok sayıda ateist, deist, agnostik ve panteist var. Bide modern tarzda müslümanım diyenler var kendilerine. Onlar Arap dünyasındaki islam anlayışının Türkiye'de egemen olmasını pek istemiyorlar galiba. Yada aralarında modern batı tarzında devlet yapılanmasını destekleyenler de çok var.

    10- Tarih dersini tekrar al ama gerçekten alacağın tarih bilimsel olsun.

    11- Yunan benim atam mıdır? Bilmem ki? Soy secerem 1870 lere kadar gözüküyor. Anadoluda bir çok toplum iç içe yaşamış. Muhakkak etkileşim olmuştur. Hem kültürel hem cinsel. Ben sadece insanım diyorum. iyi olan her insanla geçinirim. Dost olanın neci olduğuna bakmadan hürmetimi ederim.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Seni ayakta alkışlıyorum karsim bi gun senle bu konuları konuşmak isterim...
      ···
    2. 2.
      0
      ikinizide ayakta alkışlıyorum inşallah birgün bunları bu şekilde detaylıca konuşuruz
      dipnot:imla
      ···
    3. 3.
      0
      Hay hay neden olması kardeşlerim. Konuşalım tabiki.
      ···
    4. 4.
      0
      Bir an dusundum dedim ki benim icimi okumus bu adam helal olsun
      ···
    5. 5.
      0
      Dusuncelerimiz ayni gibi kardesim helal olsun güzel yazmissin
      ···
    6. 6.
      0
      Guzel cevap
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster