1. 26.
    +1
    82 yapımı olan versiyonu günümüz korku film yönetmenlerine ders olarak verilmesi gereken carpenter'ın kült filmi..

    kanımca izlediğim en iyi korku-gerilim-gizem filmidir. bir kere ortam o kadar mükemmel yansıtmışki carpenter, adeta filmin içerisinde hissediyorsun kendini.. tamamen izole bir ortam, kutuplar.. oyunculuklar müthiş. kurt russell gerçekten harika bir iş çıkarmış. o kan testi sahnesinde gerilmeyen kimse yoktur sanırım. norveçlilere ısrarla isveç demesi ve ekibin genel hal ve tavırları amerikan kültürünün nasıl dünyaya ilgisiz olduğunu anlatmak istemiş aslında carpenter ustaca..

    aniden çıkan caaaa cuuuu diye efektler olmadan dibine kadar gerilim ve korkuyu hissettiren müthiş bir filmdi. yaratığın ne olduğunun bilinmemesi ve kimlere ulaştığının bilinmemesinin film boyunca müthiş bir gerilim verdiği çok açık.

    filmin efsanevi final sahnesinde ise siyahi abimizin ağzından duman çıkıp russel'dan çıkmaması aslında macready'nin de infekte olduğu yönünde bir inanış var. ancak filmin sonu ucu açık bırakmış carpenter..

    efsane film, izleyin izlettirin.. ayrıca şöylede müthiş bir soundtrack'a sahiptir.
    https://www.youtube.com/watch?v=meU2gAU7Xss
    ···
    1. 1.
      -1
      Reis ölmüşsün ama yazayım yinede. Enfekte olan kişi zenci abi muhtemelen şimdi yazmaya üşendim 25. Kare kanalında net olarak anlatılıyor
      ···
   tümünü göster