/i/Haberler

İnciden al haberi
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +3
    Bilim insanlarına göre bu hafta itibariyle atmosferdeki karbon seviyesi 400 ppm'i geçti. Araştırmacılara göre, ne bu yıl içerisinde, ne de önümüzdeki uzun yıllar (pek uzun olacağını sanmıyorum) içerisinde karbon seviyesi bir daha 440 ppm'in altına inmeyecek.

    Bilim insanları yıllardır atmosferik karbon seviyesinin bu seviyeyi geçmesine izin verirsek, dünyanın geleceği için çok kritik bir döneme gireceğimiz konusunda uyarılar yapıyordu.

    Bu kavramı masa üzerindeki bir bardak su gibi düşünebiliriz. Eğer su dökülürse, onu bir daha bardağa döndüremezsiniz, tüm yüzeye yayılır. Su bir yere kaybolmamış olsa bile, artık tamamen farklı bir düzene girmiştir.

    Dünya için de bu seviye böyle bir durumu temsil ediyor. Ne kadar kötü veya iyi olacağını bilmesek de, artık dünyamız tamamen farklı olacak bir iklime sahip olma yolunda ilerlemeye başladı. Ve ne yazık ki bu ilerleme artık durdurulamaz.

    ilk ve en büyük tehlike türlerin hızla yok olması. Her yıl ortalama 10.000 türün yok olacağı düşünülüyor. Hatta 2050'ye kadar tüm canlı türlerinin çeyreğinin yok olacağı düşünülmekte.

    Son 11 ayın tamamı, yaşanan en sıcak ay rekorunu kırıp tarihe geçecek.

    Not:Onedio'dan aldım, bu olayı bilin istedim
    ···
   tümünü göster