/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +3
    1-Osuruk, karbondioksit, metan, oksijen ve hidrojen sülfid'den oluşan bir gaz bileşkesidir.

    2-Kişi hava yuttuğunda veya hazmı zor yiyecekler yediğinde sindirim sisteminde gaz oluşur. Bundan kurtulmak için tek çıkış yolu da sindirim sisteminin bittiği yerdir.

    3-insanlar havayı en çok şunları yaparken yutar: Sigara içerken, sakız çiğnerken, kolalı içecekler içerken, çabuk çabuk yemek yerken ve meşrubatları pipetle içerken.

    4-Osuruktaki kokunun sebebi hidrojen sülfid'dir

    5-Bir de ara ara çıkan ince bi’ ses var hani, işte o sesin sebebi ise zütteki kaslardır.

    6-Çevrenizde günü osurarak geçirenler olabilir ama şöyle bir şey var ki, sağlıklı biri günde ortalama 16 kereye kadar gaz çıkarabilir

    7-Günde ortalama 16 kez gaz çıkarırız dedin ama ben o kadar osurmam ki diyorsanız, siz en çok uykuda osuranlardansınız demektir.

    8-Osurukla birlikte çıkan gazın önemli bölümü metan ve hidrojenden oluştuğu için yanıcıdır. Yakıldığında mavi veya sarı renkte alev çıkar.

    9-önce ses, 15-20 saniye sonrasında ise koku gelir. Çünkü ses, gazdan hızlı hareket eder.

    10- osuran tek canlı insan değil elbette. Kediler, köpekler, filler ve hatta balıklar da osurabilir. Kısacası, sindirim sistemine sahip olan tüm canlılar.

    11-Tükettikten sonra osuruğun kötü kokmasına neden olan yiyecekler, fasulye, lahana, peynir, soda ve yumurtadır.

    12-Kimi insanların normalden fazla gaz çıkarmasının sebebi, sindirim sistemlerindeki yapısal farklılıklardır.

    13-kadınların osurukları, erkeklerin osuruklarından daha kötü kokar. Sebebi ise osuruğun içindeki hidrojen sülfat oranının daha fazla olması.
    ···
   tümünü göster