/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +27 -8
    din ve devlet işleri ayrıdır değil mi, hükümetin emriyle selayı okuması da bunu gösterir. laiklik mi, o da ne? futbolda sağ açık forvetin istediği forma numarasını seçmesi sanırım
    ···
    1. 1.
      +3 -4
      Dediğine göre darbe gecesi sela okuyan imamları laikliği bozdukları gerekçesiyle dövmek mi lazım? Zihniyetinizi gibeyim lan sizin.
      ···
    2. 2.
      +2 -4
      %95i müslüman bi ülkedeyiz orosbu cocugu istedigin kadar laiklikden bahset. Selanın hangi zamanlarda okundugunuda bi araştır amaına kodumun cahili.
      ···
      1. 1.
        0
        nasıl müslümansın ki bir müslüman kardeşine küfür etmeyi haklı görüyorsun? insanlara küfrederek hem kul hakkı aldığının hem de düşünceni bile doğru düzgün ifade edemediğinin farkında mısın? selanın hangi zamanlarda okunduğunu senin öğrenmeni tavsiye ederim; çünkü ben ne zaman okunduğunu ben yazdım. Ancak senin bilgin sanırım yetmedi ki ne zaman okunması gerektiğini yazmamışsın. Bir iş ortaya koymadan eleştirenlerden misin? Bu durum sadece tembelliğini gösterir, senin küfrederek haklı olduğunu değil.
        ···
      2. 2.
        0
        dıbına kodumun salağı devlet gidiyor elden bu malda laiklik diyor. Sen ne tür bi gerizekalısın lan ezbere konuşan papağandan farkın yok alagavat seni.
        ···
    3. 3.
      0
      Zaten bunu hükümet söylemedi diyanet işleri başkanlığı tarafından söylendi
      ···
      1. 1.
        0
        diyanet işleri başkanlığı hukuki açıdan başbakanlığa bağlı bir kuruluştur. Buradaki bağlı kuruluş kavramı hukuki açıdan farklı bir önem arz eder, emir almak gibi. O sebeple hükümet yazdım, yoksa bakanın müsteşara verdiği emri müsteşar alta ilettiğinde emri müsteşarın verdiği söylenmez; bakanın verdiği söylenir.
        ···
    4. 4.
      0
      sela senin dediğin gibi cuma ezanından önce ve birisi öldüğünde okunur ama senin bilmediğin bir şekilde insanları bir araya toplamak, birlik olmalarını sağlamak için de okunur ayrıca ne olursa olsun babasının chp meclis üyesi olmasından dolayı suçu örtbas edilemez
      ···
      1. 1.
        0
        sela ile camilerden yapılan ilanları karıştırmayalım. sela dua demektir; ancak 15 temmuz gecesi yapılanlar belli bir kişinin emirleri doğrultusunda yapılan ve dine siyaset karıştırılarak yapılan çağrılardır. Bunun için selalar gönlümüzde hoş bir seda oluştururken; siyasi emirle verilen selalar ise sadece makam ve mevkiyi korumaya yöneliktir. Çünkü din ve devlet işleri birbirine karıştırılamaz; dinimizin en önemli kaynağında da zaten devlet işleri ayrıntısıyla belirtilmemiştir. Bu sebeple sela verilmesi ile camilerden yapılan siyasi çağrıları birbirine karıştırmamak gerekir.

        Bırakın chp'yi hiçbir insana bir insanın vücut bütünlüğü ve malvarlığına zarar vermesi için hak tanınamaz. Bu kişiyi savunmuyorum zaten, savunduğum düşünce 15 temmuz gecesi okunan selaların dini amaçla yapılmadığı iddiasıdır. Aksi halde suç ve kabahat işleyen herkes zaten cezasını çekmelidir, bunun için sela okunarak halkın galeyana getirilmesine gerek yoktur. Bağımsız ve tarafsız yargı kurumları zaten bu işlevi görmektedir.
        ···
      2. 2.
        0
        kardeşim sen fazla objektif bakıyorsun. Ülkemizin cok buyuk bir kismi musluman oldugu icin sela galeyana getirmek yerine birlik saglar ama makam ve mevki icin siyasi emirle okunan selalar ile ilgili hakli olabilirsin
        ···
      3. diğerleri 0
    5. 5.
      0
      Hukumetin emri degil diyanet isleri baskaninin emriyle eger laiklige aykiriysa ataturk zamaninda neden diyanet vardi
      ···
      1. 1.
        0
        Diyanet işleri başkanlığı laikliğe aykırı değil, tam tersine laikliği koruyucu bir etkiye sahiptir. Diyanet işleri başkanlığı Osmanlı Devleti'ndeki Şeyhülislamla karıştırılmamalıdır. Çünkü Osmanlı Devleti'nde verilen kararlar hem örfi hukuka hem de şeri hukuka tabi iken, günümüzde Diyanet işleri başkanlığına sormadan da kararlar alınabilmektedir. Ayrıca şeyhülislam gibi diyanetin siyaset için fetvalarına gerek yoktur. Diyanet işleri başkanlığı ise tüm bu durumlarda dinin korunması ve ülkede hoşgörünün sağlanması amacıyla birtakım faaliyetlerde bulunabilir ve bunlar asla laikliğe aykırı sayılamaz; siyasete ilişkin olmadıkça. Atatürk zamanında diyanetin kuruluş amacı budur, devlet hem ülkesinde çoğunluk olan vatandaşlarının huzur ve sükununu sağlamak amacıyla hem de dini ve AHLAKi eğitimin verilmesi amacıyla diyaneti kurdurmuştur. Diyanet dini konularda bilgindir diye bakarız; ama suriye'ye gireceğiz hocam caiz midir diye sormayız. Çünkü bu devlet işidir ve diyanetin karıştırılmaması gerekir. Diyanet hala olmalıdır; ancak diğer kurumlar gibi yetki ve görevi sınırında hareket etmelidir.
        ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster