/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +56 -17
    Öncelikle merhabalar. Tahmin edebilirsiniz başlıktan ben bir ateistim. Lakin söylediklerim tamamen gerçek olaylardır ve kaynağını da belirteceğim. Bildiğiniz üzere Tarih kitaplarında türklerin islama girişi 751 Talas Savaşı olduğu söylenir lakin devlet aslında nasıl islama girdiğimizi bizden saklar. Anlatmaya başlıyorum.
    -Emevi devleti hükümdarı aynı zamanda peygamberin torununu katleden Muaviye'nin gözüne Türkleri kestirmesiyle başlar her şey.
    -Öncü gönderdiği birliklerin talan olmasından sonra Buhara'ya saldırıp talan eder.
    -Daha sonra Haccac denilen cani Irak'a vali atanır. Daha sonra o gözü dönmüş Türklerin en ezeli düşmanı Kuteybe bin Müslim Horasan'a vali atanmasıyla islam'ın yayılması başlayacaktır.
    -Baykent alınır ve bütün ibadete ait yerler talan edilir. Buhara tekrar kuşatılır. Buhara ele geçirilir, katliam yapılır ve Türk kızlarına tecavüz edilir.
    -Talkan teslim olmuştur lakin büyük bir katliama maruz kalmıştır. Toplam 40.000 Türk erkeği öldürülmüştür.
    -Harzem'de taht kavgası vardır. Caygan denen taht kavgasındaki bir taraf Kuteybe ile anlaşma yapar ve Kuteybe karşı tarafı kılıçtan geçirtir. Lakin Harzem halkı ayaklanarak Caygan'ı öldürürler. Bunun üzerine Kuteybe Harzem'i talan eder.
    Harzemli ünlü Türk bilgini, Biruni Harzem’deki uygarlığın yok edilişini şu şekilde anlatır. “Kuteybe, her çareye baş vurarak Harzemlilerin yazılı dilini bilenleri, geleneklerini koruyanlarını, bütün bilginleri öldürttü, böylece herşey karanlıklara gömüldü.
    -Semerkant'a saldırılır. Tutunamayacağını anlayınca Semerkant teslim olur ve haraca bağlanır.
    -Kuteybe ve Haccac'ın ölümüyle Yezid Horasan'a vali atanır ve Dağıstan'ı işgal eder. Dağıstan uzun bir süre sonra düşer ve 14.000 türk katledilir.
    -Curcan teslim alınır. Lakin Yezid'in gitmesinden sonra halk ayaklanıp arap birliklerini öldürür. Sinirlenen Yezid Curcan'a geri döner. Bir süre sonra Curcan ele geçirilir. Curcan beyi öldürülüp 40.000 Türk katledilir.
    -Türk Hükümdarı Hakan Sulu Semerkant'ı almak üzere harekete geçer. Semerkant önlerinde yapılan savaşı Sulu kazanır. Araplar Ceyhun Nehri'nin arkasına çekilir. Lakin Sulu'nun yanında yer alan Cuzcan beyi arapların tarafına geçer ve Türkler geri çekilmek zorunda kalır. Eğer Sulu'ya ihanet edilmeseydi Sulu arapları Türk topraklarından atabilecek duruma sahipti.
    -Kıskançlıktan dolayı Hakan Sulu Kur'sul adlı komutanı tarafından öldürülür. Kur'sul ise keşif yaparken tek başına araplara yakalanır ve öldürülür. Cesedi Seyhun nehrine atılır. Bunu gören Türk ordusu dağılır. Taşkent ve Fergana teslim olur.

    Kaynak: http://www.militanateist....lerin-musluman-olusu.html
    https://tr.wikipedia.org/...4%B0slamiyete_giri%C5%9Fi

    Dinlediğiniz için teşekkürler. Gereksiz yorum yapacaklar yapmazsa sevinirim.

    Edit: Aynı zamanda mebin kitabında abbasilerin emevileri yıkması için türklerin yardım ettiği söyleniyor. Lakin yardım etmesinin sebebine emevilerin yüksek mevkilerde sadece arapların bulunduğu yazıyor. 2. Bir saklama girişimi olup dediklerime de güzel bir kanıttır bu.

    (bkz: devrimci birliktelik teşkilatı)
    ···
   tümünü göster