1. 1.
    +19 -2
    Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta karayolu üzerinde bulunan Durak Jandarma Karakolu önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken, PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırdı. TSK'dan yapılan açıklamaya göre saldırıda 8 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

    Şemdinli- Yüksekova karayolu üzerinde yol kontrolu yapılırken, bombalı aracın Şemdinli yönüden geldiği ve bu sırada patlatıldığı kaydedildi. Saldırı sonucunda yol üzerinde yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştuğu, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

    Saldırıdan bombalı saldırının ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralılar ise Şemdinli ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırıldı.

    TSK'DAN AÇIKLAMA YAPILDI

    TSK’dan yapılan açıklamada, "Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ(bölücü terör örgütü) mensubu teröristlerce sabah 09.45’te bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş; saldırıda ilk alınan bilgiye göre maalesef 8 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

    kaynak: http://www.milliyet.com.t...mdinli-de-gundem-2324036/

    NOT:

    ya kardeşim tamam allah rahmet eylesin kalanlara sabır yaralılara şifa versinde lütfen artık şu cümleleri kullanmak zorunda kalmayalım artık.
    Bu derece tehlikeli bir araçtan istahbarat teşkilatı mit in nasıl haberi olmaz aklım almıyor?bu mit elemanları sabahtan akşama çay içip okey mi dönderiyor arkadaş.şerefsiz evladıyım sövmemek için kendimi zor tutuyorum.

    ulan ortadağu haricinde dünyanın başka bir yerinde böyle bir şey olamaz arkadaş.gerçi bizde ordadoğu ülkesiyiz ya artık neyse.

    en kötüsüde ne biliyor musunuz.alıştırılmak.8 şehit olmuş 5 yaralı kimseden reaksiyon yok amk.insanları koyunlaştırmak, tepkisizleştirmek bu olsa gerek.emeği geçen herkes belasını bulur birgün umarım.

    filmde ne diyordu konutan:
    "televizyona bile çıkarsınız.45 saniyeliğine kahraman olursunuz.45 saniyeliğine..
    çıkar süslü püslü bir karı hüzünlü bir sesle anlatır.ekin bulut, karakol baskınında şehit düştü.45 SA Ni YE.
    SONRADA MAGAZiN HABERLERi!!!"

    edit:

    şehit sayısı 9 a yükselmiş beyler.yaralı sayısı 11.son haber bu.

    EK OLARAK:



    -NUMAN KURTULMUŞ'TAN DA AÇIKLAMA
    Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Twitter üzerinden bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş açıklamasında, "Şemdinli'de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır"' dedi.(Gene klişeyi yapıştırmış.şaşırtmadı!)

    -RTÜK'TEN GEÇiCi YAYIN YASAĞI

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Hakkari'deki Durak karakoluna yönelik terörist saldırıyla ilgili, Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi. Yasağın, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, yaralılar ve hayatını kaybedenlere ait görüntü ve görselleri kapsadığı kaydedildi.(zaten hemen basın yasağını.başka ne bilirsiniz ki.bir susturma politikası.gene şaşırtmadınız beyler.)
    ···
   tümünü göster