/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +16 -7
    şimdi siz diyosunuz ki dünya kendi kendine oluştu,e o zaman sen bilimi(!) ön plana çıkarıyosundur.o zaman sana bilimle karşılık verelim.3 temel dengeyle olayı açıklayabiliriz.

    şimdi yerçekimi kuvveti bize öyle bir oranla etki ediyor ki biz ne yerin dibine doğru çekiliyoruz ne de havada uçuşuyoruz,bu oranın tutma olaslığı milyarlarca oranla açıklanabilir ama ben işlemim kolay olsun diye yerçekimi kuvvetinin bu dengede gelme olasılığını 1/300.000 alıyorum.bu bir dursun.

    havadaki oksijen miktarının çok az miktarda değişiminin nelere yol açacağını sen benden iyi biliyosun bilimci kardeşim(!) bu olasılığın gerçekleşme durumu da milyarlarla ifade edilebilir ama ben bunu da 1/300.000 alıyorum.

    güneşin bize olan konumu o denli yaşama müsait bir şekildedir ki 1 cm geri gitse çok soğuk, ileri gelse çok sıcak bir hava oluşur. güneşin bu konumda olmasını da 1/300.000 alıcam.

    şimdi bu 3 olayın bir arada gerçekleşmediği durumlarda yaşam sona erer.bu oranların bir arada gerçekleşme olasılığı 1/27.000.000.000dur.(benim hesabımla)ki bunun gibi birçok dengenin varolduğunu düşünürsek kesinlikle bu dengenin oluşması tesadüftür haklısın...
    ···
   tümünü göster