/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +13 -3
    verdiğin örnekleri gibiyim.

    1.Dünyanın güneş etrafındaki yörüngesi eliptiktir. Ve biz bir yıl içerisinde güneşten tam 78 bin km uzaklaşıp yaklaşırız. yinede bir gib olmaz ne yanarız ne donarız. http://www.diercke.com/ka...;stichwort=orbit&fs=1

    2. Matematik derki sonsuz ortam ve sonsuz zamanda en düşük olasılıklar(en zor tesadüfler ) bile gerçekleşir. Bu durumda neredeyse sonsuz evrende ve 14 miylar yılda gerçekleşmesi mümkün olmayan şey kalmıyor gibi. Gerçi matematik kuramlarından gram çaktığını sanmıyorum ve bir gib anlamayacaksın bu dediğimden.

    3. eğer yer küre sert olmasaydı çekirdeğe kadar giderdin. Ona bakarsan marsta dünyadakinin yarısından daha az yer çekimi var ama orada uçmazsın veya yerin içine çekilmezsin. Ayda dünyanın 6 da biridir ve yine ayın merkezine çekilmez veya uzaya uçmazsın. Çok düşük yer çekimi dahi seni yüzeyde tutar, veya çok yüksek yer çekiminde dahi katı bir zemin üzerindeysen merkeze çekilmezsin.

    4. havadaki oksijene göre evrimleşen biziz. Denizde oksijen oranı % 2 ama balıklarda ona göre evrimleşmiş ve öyle yaşıyorlar. Yani evrimde oksijen oranına göre senin vücudun şekillenir senin vücuduna göre oksijen oranı oluşmuyor.

    özetle verdiğin tüm argümanlar gibik argümanlar.
    ···
    1. 1.
      -1
      @1 in argümanları gibik olsun. Peki sana uzun uzadıya anlatmayacağım ama özetle enzimlerin (protein yapıdadır) DNA'dan kopyalanan bir bölgenin verdiği kod ile sentezlenir. Kinaz enzimleri denilen enzimler vardır. Bu enzimler biyokimyasal reaksiyonların kontrolünü sağlarlar. Şimdi sana söyleceğim şu;

      1- Bu enzimler olmasaydı vücudun sapıtırdı.
      2- Diğer enzimlerden söz etmiyorum bile.

      insanda bulunan nükleotid sayısı evrende olan gezegen sayısı gibi net bir sayı ile ifade edilemediği için bu doğru enzim oluşumunun nasıl olduğunu bizlere açıklamanı istiyorum.

      Not: bu enzimler bulunan ilk canlı varlıkların fosillerinden dahi izole edilmişlerdir. Bize bu evrilmeyi de açıklar mısın ?

      Diyeceğim o ki 4 yıl okudum 2 matematik biliyorum az da ucundan Fizik ve wikipedia ile bana bilim yapma burada.
      ···
   tümünü göster