/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -4
    Beyler açık olsun diye uzun uzun yazıcam, uzun yazarsam anama sövmeyin.
    Şimdi beyler müslüman olmanın ilk şartı allaha peygambere ve kitaba 'koşulsuz' imandır. Koşulsuz derken demek istenen allahın varlığına, peygamberin onun elçisi olduğuna ve kitabın o dinin saf anlatıcısı olduğuna inanmaktan öte emin olmaktır. Yani nasıl şu an bu ekran karşınızda ise allahta orda bi yerlerdedir, adınız kadar eminsinizdir. Hiçbir affetmesi yoktur bu olayın, allahın varlığına görmeseniz bile adınızın ne olduğunu bildiğiniz kadar emin olmanız gerekir.
    Ve eğer bu ilk koşulda, eğer inancınızda bir ekgib bir acaba bir olmama ihtimaline inanma varsa zaten müslüman olmazsınız.
    Şimdi bu bağlamda, Allahın varlığının yüzde yüz gerçek olduğunu bilen bir insan aynı zamanda cennet ve cehennem kavramlarının da gerçek olduğunu, oraya gideceklerini yanacaklarını yada mükafatlandırılacaklarını bilir.Bir müslüman için bu hayat allahın isteklerini gerçekleştirmek için bir gerçekliktir, allahı ne kadar tatmin ederseniz o kadar çok cennete girme şansınız olur,bu dünya bir şey ifade etmez, asıl önemli olan öbür taraftır.
    Şimdi bu herkesin bildiği şeyleri söyledikten sonra kimselerin göremediği o büyük mantıksızlığa gelelim.
    Şimdi bi örnek vericem,ben size bu sabah gelsem desem ki bak ben affedici bi adamım, bugun oruç tutmanı istiyorum, eğer bugun oruç tutmazsan gece gelip senin ağzını burnunu kırabilirim.O gün oruç tutmayacak bir aptal var mı aranızda, aranızda dayak yeme riskine girecek birisi var mı bir gün oruç tutmayıp ?
    E peki beyler allah aynısını yaptığında neden burun kıvırıyorsunuz ? allah 5 vakit namaz kılın dediğinde gittiğiniz işi bahane edip namazı kılmıyorsunuz. Yahu bu hayat bir sınav, allahı tatmin etmek önemli olan, allah var cehennem var adınız kadar emin değil misiniz bundan ?
    Tatile gidicem diye ramazanın son günü oruç tutmamaya değer mi örneğin, kadınlar için başını kapat yazmasına rağmen kapatmamaya değer mi ? Yahu diyor ki din, yanacaksınız sonsuz acılar içinde kavrulacaksınız, etleriniz eriyecek yerine yenisini getirip yine yakıcam sizi. Hangi aptal insan cehennemin varlığına yüzde yüz emin olmasına rağmen işe gidicem diye namaz kılmaz.Bir insan cehennemin varlığından emin olsa bırakın işe gitmeyi allahın her söylediği yapar gerekirse sokakta yatar.
    Biri sizi dövünce, olay reel. Dövebilecek olduğunu biliyorsunuz,bir gün için oruç tutarsın dövülmezsin ne güzel. Ulan 60 yıl namaz kılarsın sonsuza kadar cennete gidersin,bu güzel değil mi ?
    işte bunun sebebi, aslında çocukluktan beri inanıyorum inanıyorum dedirtilmesine rağmen sizi, aslında gerçekten inanmıyor, koşulsuz bağlanmıyorsunuz. içinde bulunduğunuz şey sadece toplumun size yaftaladığı bi ben inanıyorum yalanı.Çünkü mantıklı değil,kim riske atar işe gidicem diye namaz kılmayıp cennete girmeyi ?
    Bunun sebebi insanların cennete cehenneme inandıklarını sansalar bile inanmamaları yüzde yüz,ve allah sizin yüzde yüz inanmanızı isterken siz daha ilk koşulu yerine getiremiyorsunuz, yani aslında müslüman falan değilsiniz, sizde koşulsuz inanç yok.
    Hayatını cehennemin varlığına yüzde yüz inanıp bundan olması gerektiği gibi korkan insanlar var mı,var.Ne kadar ? Belki yüzde beş derken abarttım bile.
    Yani beyler, mantıklı değil insanların yaptığı, allah küfür etme dediyse küfür eden adam cehenneme inanmıyordur aslında, yahu kim küfür edicem diye sonsuz azabı göze alır allah aşkına ?
    not : ateistim
    ···
   tümünü göster