/i/Yemek Giyim ve Seyahat

Yemek ve giyim hakkında her şey
  1. 1.
    +61 -28
    Sucuklu bor malzemeleri;

    Sucuk (ne kadar yemek isterseniz)
    Bor (halka başına 4 adet, yarım halkaya 2 adet bor)
    Pul biber (isteğe göre ama atmayin güzel olmuyor borun tadı kaçıyor)
    Tuz (yarım çay kaşığı kadar)
    Tereyağı veya sıvı yağ (2 çorba kaşığı edecek kadar)

    Sucuklu bor yapımı tarifi

    Sucuklarınızın kabuklarını güzelce soyduktan sonra yarım santimi geçmeyecek ve çeyrek santimden ince olmayacak biçimde doğramalısınız. Daha sonra tercihinize göre seçeceğiniz yağı tavanıza dökmeli ve tereyağı ise eriyene kadar, sıvıyağ ise birazcık ısınana kadar beklemelisiniz. Tereyağının daha yoğun tadı lezzet katabileceği için denemenizi öneriyoruz, ancak margarinin sağlıksız yapısı nedeniyle zorda kalmadıkça margarin kullanmamalısınız.
    Yağımız hazır hale geldikten sonra sıra geldi sucuklarımızı tavaya koymaya. Sucuklarımız tavaya dizildikten sonra tavanın ağzını kapatabilir ve 5 dakika civarında sucukların sularını kaybetmeden pişmesini sağlayabilirsiniz. Eğer kapağı kapatmazsanız maalesef sucukların suyu buharlaşacaktır ve sertleşerek daha kuru hale geleceklerdir.
    Sucuklarımız artık yavaş yavaş kıvdıbına gelmiş olmalılar. Yine tercihinize göre borlar için tava içerisinde oyuklar açabilir ve şekillerini bozmadan borlet gibi üstüne kırabilirsiniz. Karışık sevenler ise sahanda bor yapar gibi direkt olarak bor ile sucuklarını karıştırabilirler. Elimizdeki tuzu ve biberleri de yine isteğinize göre serptikten sonra sucuklu borumuz hazır demektir.
    Özellikle yemek bulunamayan günlerde hızlı bir çözüm olarak oldukça doyurucu(3 gün tok tutar) bir besin olan sucuklu borunuzu afiyetle tüketebilirsiniz. Dilerseniz yanına çayınızı da alabilir birde sigara yakıp ve lezzetin keyfini sürebilirsiniz.
    ···
   tümünü göster