/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +8
    `bazı ailevi meselelerden dolayı kafam bunalmıştı bu akşam. Çıkıp parkta oturayım biraz dedim. Yaşlı bi amca vardi parkta. elinde el feneriyle dolaşıyordu parkın yollarında. ilk başta deli sandım yalan değil. Sonra gelip yanımdaki banka oturdu. aramızda bu muhabbet geçti:
    b:ben a:amca
    a: uykunmu var yiğenim
    b:yok amca
    a: çok derinlere dalmışsın bi sıkıntınmı var.
    b:yok amca bişeyim.
    a:kaç yaşindasın sen yiğenim
    b:18 amca.
    a: benimde oğlum var seninle yaşıt okul okuyor oda. Okuyun bizim gibi sürünmeyin.
    Beyler parkın yürüyüş yollarının tadilatı yapılmış kuruması için amcayı bekçi olarak çalıştırıyorlarmış. Çimlerin üzerinde bi torbayı gösterdi; bak yiğenim orda yatağım var şimdi yatarım ama araba seslerinden uyuyamam heralde dedi. Sabaha kadar burdamısın amca dedim. Burdayım yiğenim dedi. Bu harç sabaha kadar kurur yarın başka semtteki parkın tadilatına gidecem, geceleri soğuk oluyor yoksa dayanırım sıkıntı çekmem, yatağım var ama soğuktan yatamıyorumda zamanda geçmiyor yiğenim dedi. Ne diyebilirdimki sustum sadece. Sen yemekte yememişsindir dedi. Yok amca yedim dedim. Yakınlarda bi yerde yokki yiyecek bişeyler alalım dedi. Gerek yok amca saol dedim.

    O an kendimden utandim aminakoyayim be adam çocuğunu okutmak için gecenin soğuğunda sabaha kadar bekliyor, biz saçma sapan aşk acılarına kanka acılarına yanıyoruz. Gözüme uyku girmiyor düşünmekten. O amca hala o bankta oturuyor harcın kurumasını bekliyor. Yarın başka yerde bekleyecek, sırtında battaniyesiyle. Bu emeğinin karşılığinda aldıgı bin lira parayla ne yapacak bu adam nasıl geçinecek amk.
    Çok üzüldüm beyler kendi acımı unuttum o amcayı düşünüyorum Allah yardımcısı olsun.`
    ···
   tümünü göster