/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +2
    selamun aleyküm panpalar birkaç bişeye değinmek istiyorum.



    Biliyorsunuz son zamanlarda televizyon dizileri ve reklamlarda çokca çocuk oyuncu görüyoruz. En başlarda sadece figuran olarak kullanılan çocukların zaman geçtikçe rolleri büyüdü. Hatta sadece çocukların rol aldığı programlar bile çıkmaya başladı. Önemli roller ve senaryoları oynadılar ve hayli gündem oldular. Hayli de para kazandılar(kazandırdılar).

    Bunun apaçık çocukların üzerinden prim yapmaktır. Çocukları savaşta kullanan zihniyetin modern versiyonudur. Ufacık çocukları henüz ergenliğe bile girmemişken köpek gibi kullanıyorlar. Başkalarına anne baba dedirtiyolar. O yaşta başka bi hayatı çocuğa oynatıyolar ama bahaneleri hazır ibinelerin; pgiboljik destek... !!

    Çocuk tamircide çalışınca çocuklar okula oluyo, dizide oynayınca çok tatlı yetenekli oluyor. Çocukları bu yaşta sanat dünyasının yalan şaşasına sokuyorlar. Hangi pgibolojik destek bu travmayı durdurabilir.

    Bunların ebeveynlerine ne demeli; çocukları ünlü olsun diye ajanslara kaydettiriyorlar. Başkalarına anne baba abi abla demelerine seviniyolar, gurur duyuyolar. Çocuk okuldan sete setten okula at arabası oluyor. (gerçi özel araçları var ama).

    Anlayamıyorum anne babalar çocukları üzerinden para mı kazanmak istiyor yoksa göz göre çocuklarının şan şöhret girdabında kaybolmasını mı?

    Reklamlara ne demeli çocukları istedikleri doğrultusunda dans ettiriyor, onları şirket karı için kullanıyorlar.

    Bazı çocuklar berber yanında tamirci yanında babasının dükkanın yanında çalışınca cahil olunuyor ama set yıldızı olunca modern öyle mi? gibtirin gidin

    Çocuklar kesinlikle dizilerde ve reklamlarda oynamamalı. Figuran olarak sadece arkada gidip gelmeli ve bu konuda bir koruma derneği kurulmalı.

    Çocukların üzerinden para koparan bu zihniyet bence çocuk istismarlarının temelini atmıştır. Lanet olsun bu kapitalizme
    ···
   tümünü göster