/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +3
    BOŞLUKTASINIZ ÇÜNKÜ
    Öncelikle arkadaşlar sizden tek bir isteğim var, benzerlerimden sakının. Size birçok konuda yardımcı olmaya çalışıyorum. Özelden mesajlarınız geliyor cevaplamaya çalışıyorum. Bunu bana çok görmeyin. Taklit huur çocuklarına da diyeceğim tek şey azıcık özgün olun huur evlatları.

    Konumuza dönelim. Boşluk nedir? Neden başınıza gelir?
    Kalbiniz sıkışıyor, bir anda gelen boşlamalara maruz kalıyorsunuz, içinizde bir şey var ve o siz olmaya çalışıyor ama negatif bir şey, bir his gibi.

    Üniversiteliyim beyler bayanlar. Boşlukta hissettiğim dönemimde ben de sizin çoğunluğunuz gibi üniversiteye hazırlanıyordum. Kafamda bir çok hedef, umut, istek ve duygu yoğunluğu yaşanıyordu. Ama bunlara ulaşmak için zaman gerekiyordu. O dıbına koduğumun aptal sınavı. Hemen harekete geçemiyordum çünkü sınav durumumu belirleyecekti, hedeflerime ulaşmak için sınavın gelip çatması gerekiyordu. Durduğum yerde sayıyormuşum gibi hissediyordum. Ailemle aram bozuktu, sevgiliyle sevgi ekgibliği, bir tak olabilme sancısı. Hepsi bir anda vurmuştu. Gittiğim o huur çocuğu doktorun aptal suratına kapıyı çarptım. Benim burada size anlatacaklarım emin olun daha samimidir. Ben hazır çekmişken size de yardımcı olmaya çalışacağım. Hazır birisi zaten züte gelmiş zamanında dimi?

    Velhasıl kelam doktorla çözülecek bir şey değildi. Ne demiştik? Kendi hayatımızın başrolüydük, figüranlara yer yoktu. Bu durumu kendi kendime çözmeye çalıştım. Aranızda sınava hazırlanmayan ama boşlukta hisseden kardeşlerim de var. Onlar da liseli kardeşlerim de dinlesin. Geçiyor korkmayın.

    Öncelikle şunu belirteyim hayat şudur, çözdükçe çorap söküğü gibi gelen dertler yumağı. Bu yüzden bir şeyler atlattıkça yenisi karşınıza çıkacak. Buna da hazırlıklı olmalısınız.
    Şimdi napıyoruz? Biz en değerli varlığız bu dünyada, çünkü bu hayat bize bahşedildi ve tek kişilik. Güçlüsünüz, hemen değil ama yavaş yavaş ezeceksiniz bu boşluk hissini. Öncelikle kağıdı kalemi elinize alın zaten sürekli bu ikiliyle gibiştesiniz. Dertlerimizi sırayla kağıda yazacağız. 10 madde mi çıktı? Sıkıntı yok aşacaksınız. Bu maddeli dertlerin yanına ok çıkartıp "Nasıl Düzeltebilirim?"i esas alarak çözüm yollarını yazın. Sizi en çok hangi madde zorluyorsa ilk ondan başlayacağız, çünkü büyük yükü atınca diğerleri çerez gibi gelir omuzlara. Maddeleri yazdıkça rahatlayacaksınız. Çünkü karşınıza aldınız artık korkunuzu. Yüzleşiyorsunuz, bu çok önemli. Sonra yavaş yavaş bu çözüm yollarını deneyerek atıyoruz yüklerimizi. Pgiboloğa, pgibiyatra, doktora para dökmüyoruz çünkü bizi tanımayan biri bizi ne kadar çözebilir dimi? Biz, kendimizi daha iyi tanıyorken hele dıbına koyim.

    Bugün kendiniz için bu işlemi başlatıyorsunuz. Zorlandığınız noktalarda beni rahatsız edebilirsiniz. Ben atlattıysam siz dıbına koyarsınız çünkü. Kendinize azıcık güvenin, çünkü sandığınız kadar aptal birer huur çocuğu değilsiniz.

    Hadi eyvallah.
    ···
   tümünü göster