/i/Devlet

  1. 1.
    +18 -4
    malesef gerçektir... öncelikle kimsenin umrunda olmayacak bu yazıyı yazarak sadece içimdekileri haykırmak istiyorum... ama yine malesef ki bir yazı sizin anlattığınız kadar değil , anlattığınızın anladığı kadardır.
    Ekonomik olarak bakarsak , dolar şuan 3,1 küsur her gün yeni rekor kırıyor , Türkiyenin ihracatı 153,6 milyar $ , (bkz: ) ithalatı 204,3 milyar $ , enflasyon %7,7 , seyyar satıcıların küçük esnafın özellikle çiftçilerin vergilerle dıbınakoyarken büyüklere ülke peşkeş çekilmekte sürekli aynı şirketler büyümekte , bu şirketlerde ne hikmetse bütün ihaleleri tek başına kazanmakta , kısacası ekonomi vasat durumda.
    Sosyal durum olarak bakarsak , ilkokula giden cinselliğin anldıbını bile bilmeyen ÇOCUKLARIMIZ dini emirlerde ÇOCUKLARA farz olmayan ne için taktıklarını bile bilmedikleri başörtüleri takıyor ve kadınlar daha o yaşlardan itibaren değersizleşiyor ki emin olun bir toplumun en önemli ferdi kadınlardır çünkü evlatları yetiştirirler , ergen erkekler hatta yaşça ilerlemiş olanlar bile sadece cinselliği düşünüyor , herkes birbirine dinden imandan bahsederken içten içe sapıklığa yöneliyor. Şeriat gelmesini isteyen arkadaşım her gün ferre izliyor ...
    Siyasi politikalar , mevcut hükümetin hükmetmeye başladığı yıldan bu yana verilen şehitler tüm cumhuriyet tarihinde verilmemiş. Fırat kalkanı vs. adı altında mehmetçiklerimizi sürekli birilerinin kuklası olarak öldüren devletimiz
    (önceleri abd şimdi rusya) herkesi şehitlik mertebesiyle kandırıyor emin olun ölen askerlerimiz şehit değil... şehit olmak için dini adına vatanı adına savaşmak gerekir ki şuan Musul Kerkük zırvalıyorlar çoktan Türkiye orda başı alıp döndü şehitlerimiz yanımıza kar kaldı... En azından şimdilik tam demokrat ülkede suriyelilerin hiç bir şekilde halka sorulmadan , referandum yapılmadan ülkeye alınması vasat bir karar. Ev kiraları ne durumda haberi olan var mı? Peki işverenler sizce sigortasız ve ucuza çalıştırabileceği suriyeliler varken neden Türklere iş versin?

    daha çok fazla alanda çok fazla yazılacak şey var ama içimden yazmak gelmiyor çünkü eminim ya okumayacaksınız ya okuyunca çomar tayfa gelip insan gibi tartışmaya giremeden küfredip gidecek

    edit: ilginç şekilde gelen ilk yorumlar beni destekler nitelikte cidden şaşırdım ve biraz daha bildiklerimi yazmaya devam edeceğim bunları kesinlikle prim , şuku vb. kimsenin kimseyi tanımadığı bu platformda saçma sapan ego tatmini için yapmıyorum lütfen herkes bilinçlensin , düşünsün.

    Bor SAÇMALIĞI , sosyal medyada çok dalgası geçiliyor ama belki gene de bilmeyen vardır , isteyen istediği kaynağı tarasın Lozan Antlaşmasında hiç bir şekilde madenler çıkarılamaz diye madde yoktur yani Türkiyenin fabrika kuracak gücü , işleyebilecek ekonomisi , siyasi bağımsızlığı olsa emin olun çoktan çıkartabilirdik boru , ha çomarlar atlayabilir okumadan bor kesinlikle değerli bir madendir ancak Türkiyenin şuan işleyemeyişiyle alakası yoktur.

    Kula kulluk etme SAÇMALIĞI , insanlar doğuştan bir topluma ait olmak ister , çünkü farklı olmak demek dışlanma tehlikesi demektir. mevcut hükümette tam bunu yapıyor , algı politikası kullanıyorlar , tüm medya(tv kanalları , billboardlar , konferanslar) ellerinde kendinden olmayanları dışlıyorlar ve malesef ortaya g.t kılları çıkıyor arkadaşlar kimseye kulluk etmek zorunda değilsiniz ha illa edicem diyorsanız bağımsız bir ülkede bu hakkınızda var ancak ortaya çıkan sonuçlara bakarsak aylık gideri 21 milyon tl olan kaçak sarayda onlar 1 tlye kebab iskender yiyip ücretsiz şekilde telefon görüşmeleri yaparken sizler dolmuşa 2 tl vermemek için kaç km yürüyen adamlarsınız , onlardan milletten halktan geldiğini iddaa edip medicanın yarı sahibiyken , oteller sahibiyken , dahası türkiyenin en büyük filosunda gemicik diye nitelendirdikleri ticaret ağına sahipken , 17 milyar sizi temsil etmek için maaş alan vekiller mecliste uyurken , bana kalırsa siz bu adamları savunarak çok yanlış yapıyorsunuz.

    MESELE MEVCUT HÜKÜMET DEĞiL , TÜM MUHAFELET VS. ALAYI PARAGÖZ iŞE YARAMAZ TORPiLLE BiR ŞEYLER YAPAN ADAMLAR HEPSiNDEN KURTULUN KÖTÜNÜN iYiSiNi ARAMAK YERiNE KÖTÜDEN ARININ Ki iYi GELSiN
    ···
   tümünü göster