/i/Yemek Giyim ve Seyahat

Yemek ve giyim hakkında her şey
  1. 1.
    +503 -16
    yaptigimiz hesaplamalar tamamen 1 kisi uzerine kuruludur .evimizde yağ tuz salça bulunduğunu varsayıyorum. 1 ekmek 1 lira, 1 öğün için yarım ekmek 50 kuruş olacak şekilde hesaplanmıştır.

    1_ evet arkadaslar malumunuz her öğrencinin bildigi üzere en ucuz yemek makarnadir. 1 liraya al kaynat ye misss. makarnanizi cesitli salca. yag, yogurt, tavuk cigeriyle, bimde satilan isil islem gormus tavuk urunleriyle kombine edebilirsiniz. zaten cok ucuz amk yaninda yiyeceginiz seyede para verin.

    2_ diger yöntemimiz patatesli yumurta. 2 yumurta 75 kurus 3 patatas 50 kurus yarim ekmek 50 kurus. bu yemek 2 öğüne bedel asiri doyarsiniz. maliyet 1.5 , 2 lira

    3_ bimden alacaginiz 5 liralik isil islem gormus pilic sucukla yumurtanizi kombine ederek 1 hafta sucuklu yumurta yiyebilir en ucuz sekilde doyarsiniz. gunluk 1.5 lira civari

    4. tavuk cigeri. evet arkadaslar kilosu 4 lira. ve 1 kilo alirsaniz 2,3 kere pisirip yersiniz . ekmeginizle birlikte gunluk 2 lira maliyetle miss gibi doyarsiniz.

    5. hep boyle gibko seyler mi yiyecegim diyosunuz. tamam tamam köfte zamanı. bimde satilan pilic kofteler var. 400 gram 3,4 lira civari. yanina bulgir pilavi yapip 2 , 3 gun yersiniz. bulgur pilavi paketi 2 lira desek. gunlere vurursak toplamda 2 lira maliyet tutar temiz.

    6. evet arkadaslar baska seylerde var, süpermarketlerde satilam nuddle lar. fiyatlar 85 kurus mesela. icinde sosu ve baharati oluyo. kaynatip yiyosunuz. ama ben 1 taneyle doymuyorum 3 tane alsaniz ucuz hayvan gibi doyarsiniz. miss.

    7. manti . evet yanlis duymadiniz manti. 1 paket en ucuzundan manti aliyosunuz. 2 lira desek. yaninda 1 kilo yogurt aliyosunuz 3 lira o olsa (fiyatı 3 lira olamaz demeyin altta editledim neden 3 lira dediğimi) . evimizde salcamiz mevcut idi. bu yemek biraz fazla oluyo. yaparsaniz 2 gun yersiniz maliyet 2.5 lirayi gecmez.

    8. patates kizartması. sevmeyen insan yoktur. 1 kilo patatesi kizart yumul. doyarsin hayvan gibi. burdaki püf nokta patates kizartmasi bagimlilik yapiyor. burda yağ tüketimimizi minimal seviyede tutmamiz lazim. bu yuzden kizartmada kullandigimiz yagi min 3 kere daha kullanacagiz. 1 kilo patates 1.5 lira ise yagidir falan 2 lirayı gecmez. hemde cok lezzetli miss.

    9. bimde satilan , memet ali erbilin kullandigi o buyuk kamaşula gibi salam varya. 6.5 lira olan. o salam hayat kurtarir aga. ekmegin arasina koy 1 hafta durur evde dönüp dönüp ye ohhh.

    10. evet kendimizi bazi gunler simartmamiz lazim. o gun geldi çatti. bime gidiyoruz. soguk reyonundan 1 paket cig kofte aliyoruz. ama dürümlü olan degil düz olan. 3 lira . yaklagib 380 gram olmasi lazim. o paketle doymama ihtimalimiz yok. 3 liraya kendimizi sımarttik.

    11. buraya kadar okudunuz ve dedinizki neden menemen yok. oda var panpam oda var. her hafta duzenli pazara cikma aliskanligimiz olacak. patatesi sebzeyi ordan alacaksin ki ucuza kapatacaksin. meyvenide alirsin. tum hesaplarla 1 kisinin hayvan gibi doyacagi menemen menusu 1.5 lira ediyor. hadi pazara gitmesen 2 lira olsun. ama lezzetli ve guzel.

    12. ögrenci evinde kuru bakliyatlari yemege cevirmek tek kisi icin avantajli olmasada 3 kisilik bir evde cok ucuza kapatilacak bir olay. pirinc pilavi unutun bu arada pahali amk. 2 liraya bulguru al gec . bakliyatlarin fiyatida degisir. ama ortalama 5_7 lira arasi olur nohut ve fasulyenin fuyati. bu 9 liralik tarifeyle en az 4 kere 1 er tencere yemek yaparsın ve tum ev doyar. onun icin kuru bakliyatlari destekliyorum.

    13. bimde satılan 160gr olan ton balığından alıyoruz. 2 tane var 320 gram ve fiyatı 5.75 tl. superfreshin ton balığı pahalı. 1 tane 160 gramlık olanı yarım ekmeğe çeşitli sebzelerle doldurduğunuzda inanılmaz lezzetli dakikalar geçirebilirsiniz. bu yöntem diğerlerine göre biraz pahalı. yaklaşık 3.5 lira tutuyor ama gerçekten lezzetli oluyor . kendimizi şımartacağımız zaman bunu deneyebiliriz.

    aklima geldikce yazacagim fakir panlalarim

    edit :

    14. bazılarınız tost yazmadığımı görmüşür. tostsuz olmaz beyler. bime gidiyoruz
    3,5 liraya ısıl işlem görmüş piliç sucuk alıyoruz 400 grlık. sonra 400 grlık kaşar var
    6.5 liraya ondanda alıyoruz. yağımız ve salçamız vardı. tostu nasıl yapacağınız size kalmış bu 10 liralık malzemeyle 10 tane yarım ekmek tost yaparsınız. hemde dolu dolu olur. dışarda yediğimiz tostlardaki kaşarları genelde falçatayla kesiyolar ona rağmen 3 liraya satıyo şerefsizler. yarım ekmeğe 50 kuruş demiştik. 1.5 liraya dolu dolu tostumuzu yiyoruz. yanına çay demle ohh miss

    15. şuana kadar yazdıklarımın çoğunu deneyen olmuştur. bir kez denediğim ve erkek öğrencinin yapmaktan kaçacağı ama acayip zevk aldığım bir şey var. mutlaka yapın inanılmaz hesaplı oluyor. yine ne yapıyoruz bime gidiyoruz. soğuk reyonunda günlük yufkalar var açılmış. 1 kilosu 3.5 lira. yan taraftada 3.5 liralık lor peyniri var kaç gram olduğunu bilmiyorum ama ikisi başabaş kombin edilebiliyor. yapacağımız şey sigara böreği. 7 liraya alıyoruz bunları. güzelce yufkaları kesip sigara böreğimizi yapıyoruz. ben yaptığımda abartmıyorum 1 kovaya yakın çıktı. buzluğa attım aynı yağda kızartarak 5 gün falan yedim ama acayip güzel oldu. yağ giderimizide sayarsak günlük 2 lirayı geçmeyecek şekilde sigara böreğimiz oluyor. biraz uğraştırıyor ama zevkli

    edit 2 : herkes yoğurdun kilosuna 3 lira dememe takılmış. bimde 1 kiloluk dost yoğurt satılmıyo. 1.5 kiloluk var ve güncel fiyatı 4.25 tl. inanmayanlar yarın gidip bakabilir. hatta geçen gün a101 den 3 kilo yoğurdu 7.25tl ye aldım. 1.5 kilo yoğurt o mantıya fazla geleceği için 1 kilo yoğurt kullanın onun fiyatıda 3 lira eder dedim. her şeyi bimden aldığımız için o fiyata tekabul ediyo. inanmayanlar için de migrostaki 1.5 kiloluk yoğurdun güncel fiyatı 3.95 tl. linkten bakabilirsiniz. bimdeki fiyatıda migrostokine yakın. bim için link bulamadım

    http://www.sanalmarket.co...%CC%87gros-yogurt-1500-gr
    ···
   tümünü göster