/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +55 -29
    1. Mum söndü olayı bazı huur çocuklarının uydurmasidir.
    2. Aleviler neyin ne olduğunu bilen bilinçli insanlardır.
    3. insanları yargilamazlar. insan oldukları için saygı gösterirler.
    4. Aleviler Hz.Ali allah demez. Sadece sıradan bir halife (peygamber yazmıştım editledim.) olmadığını savunurlar. Çok büyük saygı gösterilir.
    5. Çoğu alevi insan bir işe başlarken vs. 'Ya Allah Ya Ali Ya muhafazid' der.
    6. Toplumdan kendilerini uzaklaştırdıklarını söylüyorsunuz ve devamında dışlıyorsunuz.
    7. Alevilere cami yasak diyorsunuz.
    8. Aleviler cemevini bir toplanma yeri olarak görüyorlar, cami gibi.
    9. Kur'an-ı Kerim'de bir TOPLANMA yeri olması ve müslümanların bir araya gelerek yani cemaat oluşturarak namaz kılması söyleniyor. Bu yerin bir adı yok cami veya cemevi demiyor.

    Not; Ailem ve çevremdeki insanların çoğu alevi. Böyle bir ortamda büyüdüm ama benim sorgulama hakkıma kimse karışmadı. Okudum, araştırdım. Bir yaratıcının varlığını kabul ediyorum. Allah veya tanrı. Fakat dinlerin sonradan insanlar tarafından değiştirildiğine inanıyorum.

    edit; Peygamber değil yüce bir şahsiyet ve halife arkadaşlar. Haklısınız yanlış yazmışım. Ve alevilik bir din değildir. islamdan bir kaç farkı vardır, her şeyi farklı değildir.

    edit2; Amacım prim değil okuyun çugu veya şuku umrumda değil okumanız yeter. Ajitasyon yapsaydım burada ağlardım "kapılarımızı boyuyorsunuz ve zamanında inönü bizleri katletti" diye. Ama ben kendi görüşümü ve gerçekleri yazdım. Bende bilirdim 'biz' kelimesini kullanarak ajitasyon yapmasını.

    edit3; Arkadaşlar trende girmişiz ama prim yaptığımı söylüyorsunuz. Amacım trend vs olsaydı fotoğraf eklerdim. Ve bir kaç hata yapmışım imlada vs. kusura bakmayın
    ···
   tümünü göster