/i/Tespit

  1. 1.
    +301 -51
    Bildiğiniz üzere trendde yer alan bu başlıkta yazar, babasının kısa sürede 5 litre su içtiğini iddia etmektedir,ve üstteki fotoğrafta günlük su ihtiyacının hangi kiloya tüketeceği yazmaktadır.
    117 kilo bile 3 litre civarı su yeterken 5 litre su içmek?

    Babası aşırı kilolu olsa bile gereğinden fazla su tüketmek ölümcül olabiliyor.

    Vücudun fonksiyonlarını düzgün bir şekilde yerine getirebilmesi için gün içinde yeterli oranda su içmek gerekir. Uzmanların tavsiyesi günlük ortalama 8 bardak su tüketilmesidir. Ancak ağır spor ve aktiviteler ile uğraşan kişiler için bu miktarın artması gerekebilir. Su ne kadar hayati önem taşısa da çok su içmenin bazı zararları da vardır. Özellikle kısa süre içindçe hızlıca fazla su tüketmek hayati tehlikeye yol açabilir. Kısa süre içinde aşırı su tüketiminin vücutta en önemli etkisi kanda sodyum düzeyinin azalması ve suyun kandan çıkarak hücrelere nüfus etmesidir.

    Üsttede yazdığım gibi kısa sürede tüketmek ölümcül ve bu rakam 2-3 litre hele ki bi de 5 litre olduğunu düşünün...

    Ya abartılmış bir yazıdır ya da yalandır!

    EDiT: Sözlükteki herkes baraj gibiymiş herkes içiyomuş günlük heralde... Ne kadar kilolu olursan ol belli bir miktardan sonra fazla su içmek su zehirlenmesine yol açar.

    EDiT2: Bazı kişiler nefes alırken bile su yaktığını söylüyor... Heralde bi anda 1000 kere nefes alcak deil ve iddia ya girilen o kısa sürede 5 litre içmiş?
    ···
   tümünü göster