/i/Tespit

  1. 51.
    +3
    Helal et

    Adam gunluk bir kisinin tuketmesi gereken ortalama su miktarini (minimum degerler ile) belirten bir grafik ile gun icerisinde kisinin 5 litre su tuketmesinin olumcul olabilecegini yazmis ve millet de bunu onaylamis. Tukettigin su oldugu gibi vucudunda kaliyor ya sanki %100 dogru bir dusunceymis gibi herkes de buna katilmis. Arkadasim nefes alip verirken bile vucudundaki suyun bi kismini kullaniyorsun, yank yakiyorsun. Kiloya oranlayan grafik gorupte sadece buna oranlamakta neyin nesi? Metabolizma diye bisey var bilir misin? Hani vucudunun enerji kaynaklarini ne kadar surede ne kadar oranda kullandigini daha cok etkileyen biseydir. Gunluk fiziksel aktivitelerinden tut da, bulundugun ortamin sicakligina gore bile minimum ihtiyac miktarinin degisebilecegi biseyi ne kadar kucuk bi grafikle genellemissin sen oyle ki hayran kaldim mk. Arkadasim su an 48-56 kilo arasi hamile bayanlara bile gunde 6 litre su onerilirken hic bir ortam kosuluna, fiziksel aktivitesine yada vucut degerlerine bakilmadan bir kisiye maximum 3 litre su bictin yani.

    Alkisliyorum. 4 litre icerse olebilir bile dedin yani ve bu kesin bi yargi. Helal olsun la. 4 sene boyunca Gunde 29 litre kola tuketen yabanci uyruklu 20 li yaslarda bir gencin 4 sene yasamasi mucizedir o zaman. Kaldi ki suya oranla cok daha zararli melettir kendisi.

    Sahsen lokanta olayina benzer oranda su tuketen tanidiklarim var ve bu adamlarin 2 si doktor. E tabi sen daha iyi bilirsin.

    Hadi eyvallah.

    Edit:
    Adam editinde bide laf dokundurmus bi anda 1000 kez nefes almiyor ya diye. O iddia icin icilen 5 litre arkadasim, adamin hemen yakma gibi bi olayi yada ihtiyaci yok. Allah askina saniyeler icerisinde sivi tuketiminin cidden her kosulda %100 ölümcül olacagini savunarak hikayeyi buna dayanarak mi yalanliyon.
    Sana cok basit bir ornekle kisa surede cok miktarda sivi tuketiminin mumkun oldugunu ve her zaman kotu sonuclari olmadigini aciklayayim izninle.

    Sen hic oktoberfest diye bisey duydun mu? yuzlerce adamin bir anda 5 litreden biraz daha fazla birayi neredeyse sadece bir kez nefes molasi verip dakikalar icerisinde tukettigini ve COK NADIR gibinti yasadigini biliyor muydun?
    Senin verdigin bilgiye gore Alman nufusu her sene oktoberfest de yenilenmeli arkadasim.
    Simdi bu adamlar asit baz dengesi suya gore cok daha agir olan, icerisinde ilaveten alkol olan bu zingirtiyi yapabilirken herhangi bir yetiskin bunu su ile yapamaz oyle mi?

    Tamam adamim sen haklisin.
    ···
   tümünü göster