/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 151.
    +1
    Kardeşim Selamun Aleykum öncelikle üstteki hiçbir cevabı okumadığımi belirtmek istiyorum belki cevap veren olmuştur ama bende bi yazayım dedim.

    ilk sorun: Allah diyor ki "Ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım" yani bu ayetin derin tefsirlerine bakarsak Allah diyor ki Ben bilinmeyi sevdim yani empati kur demek doğru olmaz ama şuan gerçekten şeytan seninle uğraşıyor yani bir şeyler yakalamalisin ayrıca çok da zorlamamalisin bizim aklımız kısıtlı olduğunu unutma kardeşim.
    2.sorun: Ayet tefsiri yanlış olabilir tam araştırma yapmadım ben bildiğimi söylüyorum ki,peygamber efendimiz fakirlerin zenginlere göre yarım gün daha önce cennete gireceği müjdelendi(Allah katında yarım gün 500 sene) tabi bunun kısası var uzun istersen özel den konuşabiliriz. Yani Allah sevmediği kula herşeyi verir diye bir şey yok. Bak alimlere ulema sahiplerine hepsi zengindir durumu iyidir. Veya bunları geçtim sahabe den Hz Osman(cennetle müjdelenmiş) de zengindi. Allah sevmiyor mu o zaman ?
    3. Sorun: Çile üstüne çile çekiyorsan ve bunu Allah rızası için yapıyorsan(mesela hırsızlık yapar zengin olursun) bunun mükafatı vardır. Yani şöyle düşün diyorsun cennet cilemizi sıkıntımıza değecek bir yer mi diye soruyorsun, yahu cennette sonsuz bir hayat var ve bu güzelliği bir düşünsene kardeşim gerçekten muhteşem bir yer hacerul esved taşı var kabe de bilirsin cennetten indirilmiş dedem diyor öyle koku koklamadim hala burnumda diyor o kadar insan el ayak yüzünü sürüyor buna rağmen bi düşünsene kardeşim hurileri düşün ya .
    Soru 4: bu sorunda edebi kaçırmışsin, dua kabul olmuyorsa bunu hayra yoracaksin kardeşim. Sorunu kendinde arayacaksin, hadisler soyliyeyim sana çok açık hadisler bunlar;

    (Siz, kabul edileceğine yakînen inanarak, Allah’a dua ediniz. Allahü teâlâyı unutarak, gafletle edilen dua kabul olmaz.) [Tirmizi]

    Veya Allah bak ne diyor

    (ihlaslı olarak dua edin!)[Mümin 14, 65]

    (Allahü teâlâ, ancak takva sahiplerinin [salihlerin amellerini, dualarını] kabul eder.)Maide
    ···
   tümünü göster