/i/Tespit

  1. 1.
    +3
    Çünkü bu müziği yapan insanlar parçalarında medyanın konusunu açmaya korktukları konuları direk söylüyolar.

    Para sıkıntısı falan yoktur çünkü hepsi çaldığı enstrümana hayatını adamış ustalardır. işlerini hakkını vererek yapıyolar.

    Her iki ayda bir şarkı çıkaramazlar çünkü bu tarzda o kadar basit bir şey değildir.

    Diğer müzik tarzlarında beati bir kişi yapar sözü başka biri yazar altyapı başka birinindir stüdyo başka birinden kiralanır klipleri birçok kişi yapar ses düzenlemelerini montajları efektleri felan bir kişi yapar. Ortaya muazzam bi emek çıkar. Fakat vocali okuyan ünlü olur parayı o kazanır. Ve sadece yeteneği olduğu için yapabilir bunu.

    Gelgelelim metale bu saydıklarımı enstrümanlarına hayatlarını adamış bir grup insan yapar. Ortada muazzam bir emek vardır. Bir şarkıyı 1 haftada hazırlayabilirler ancak bunun gerisinde 20-30 yıl vardır o kadar basit bir şey değildir.

    Aleyna Tilki gibi iki günde ünlü olan insanlar yoktur. Bu ve bunun gibi popçuların hayranları yüzünden müzik dünyasında arka plandadır ancak müziğin en çok hakkını verenler de onlardır. Doğuştan gelme bir yetenekleri yoktur yıllarca döktükleri terlerin hakkını alırlar.

    Yaptıkları müziğin her yaştan hayranı vardır. Dedeniz babaanneniz yaşında bile dinleyicisi vardır. Aynı zamanda aile ortamı sayesinde metalle büyüyen kişiler de vardır. Diğer tarzlarda mesela pop şarkılar hep aşk üzerindedir. Sevgi, aşk söz yazabilmelerinin tek kaynağıdır.

    Oysa metal bu değildir. Gerektiğinde siyasi kişilerde eleştirilir ülkede, medyada ünlülerde, adaletde haksızlıklarda.

    Ve bazen canınızı sıkmış garip bulduğunuz fanboylarada (poser) rastlayabilirsiniz bu müzik de. Sadece metallicanın birkaç şarkısını bilir ancak black sabbath duydu mu seslerini çıkaramazlar

    Yani aslında bu müzik tarzından da öte bir yaşam tarzıdır. Medya kötülemese bile popun gölgesinde kalmış sadece poptan sıyrılabilenlerin dinlediği bir müzik tarzıdır.
    Ayrıca herkes metali bağıran satanist tipler zanneder ama bu değildir tvlerde insanlara bu böyle gösterilmiştir.

    Umarım birazda olsa önyargıları yıkmışımdır. Varsa yanlış düşündüğüm bi nokta gelin bunu düzgünce söyleyin.
    Özet: Metal poptan da rapten de üstündür.
    ···
   tümünü göster