/i/Devlet

  1. 1.
    +49 -24
    bu durum yanlış anlaşılıyor beyler.

    kemalizm, (haşa) Atatürk'ü ilahlaştırıp, tapınma derecesine gelenlerin sığındığı bir liman. dinsizlik, imansızlık, kural tanımazlık, dozu olmayan ve yersiz eleştirilerin temel dayanağıdır. laiklik olgusunu yanlış yorumlayan mürted, anti-islamci yobazların buluşma noktasıdır. ne zaman bir kemalistin, Atatürk fikirleri üzerine diyalektik geliştirdiğini gördünüz? kendi görüşünün antisini savunan biriyle, saygı ve forum kuralları çerçevesinde tartıştığını gördünüz? aşağılamadan, yaftalamadan? göremezsiniz, çünkü gayesi, anlaşılmayanı tartışarak anlaşılır hale getirmek değildir. aksine kaos yanlısıdır, kutuplaştırıcıdır. kendi görüşünden olmayanı sindirmeye dayalı, karşısındakinin fikirlerine saygı duymayan, konuşmasına müsade etmeyen, gerçek yobazlardır. sosyal medyada kendi görüşüne ters insanları arkadaşlıktan çıkarıp, engelleyip, sağa sola "bak falanca dinciymiş, sende çıkar arkadaşlarından" minvalinde önerilerde bulunan beton kafalılardır. çağdaşlık ve objektiflikten uzak, bir kargaşa çıksa da gidip ortalığı ayağa kaldırsak diye bakınan, 7 sinden 70 ine bağnaz bir popülasyondur.

    Atatürk, iyi bir komutan, bir ulus önderi, milli mücadelenin sembolüdür. Türkiye Cumhuriyeti şu an varsa ve sağlam temeller üzerinde duruyorsa, bunun mimarlarından biri şüphesiz Mustafa Kemal' dir.

    sağcısıda, solcusuda, sosyalistide, liberalide (kırmızı çizgileri aşmadan!) bu ülkenin renkleridir. farklı fikirler, gelişmeyi tetikler. eleştiri, yapıcı olduğunda bir anlam ifade eder. herkesin birbirine saygı duyduğu, mutlu günler ne kadar yakın-uzak?
    ···
   tümünü göster