/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +4 -3
    Tam tersi Fransa laikliği alırken türk tarihinden esinlenmiştir.. Büyük Selçuklu devletinin kurucusu ve hükümdarı tuğrul bey kendi devrinde başta halife olmak üzere din adamlarını devlet işlerine karışmamaları konusunda ikaz etmiştir.. Kendisine islamın koruyucusu diyen abbasi halifesine Sen din işleriyle ilgilen dünya işlerine karışma diyerekvahye dayalı dinsel toplumlarda laiklik devrimi dünyada ilk kez 1050-1060 yıllarında gerçekleştirmiştir..
    Laiklik asla Fransa'dan alınmamıştır. Bu tamamen manipülasyondur.. Atatürk Nutukta laiklik devriminden bahsederken Fransayı ağzına almaz Tuğrul Bey'den esinlediğindiği ve devrimlerde türk tarihinden izler olduğunu anlatır.. Atatürk devrimlerinin kökenini batıya değil türk tarihine dayandırırdı. Onun bu tavrını anlamak için içindeki türkçülük tutkusunu anlamak gerekir.

    Ve daha ilginci Fransız devriminde türk tarihinden izler olmasıdır.. Fransız Devrimi’nin ünlü kuramcılarından Voltaire de, Tuğrul Bey’in yaptığı devrimi çok iyi kavramış ve Fransız Devrimi’nin öncesindeki eserlerinde yer vermiştir. Vahye dayalı dinsel toplumlarda laiklik devrimi dünyada ilk kez 1050-1060 yıllarında Türkler tarafından, yani Tuğrul Bey tarafından gerçekleştirilmiştir. Tuğrul Bey’in devrimi yalnızca Atatürk’ün laiklik devrimine değil, Fransız Devrimi’ne de örnek olmuştur. Fransız Devrimi’nin düşünsel temellerini kuran isimlerden Fransız doğubilimci Joseph de Guignes’in de eserlerinde övgüyle Tuğrul Bey’in yaptıklarından söz ettiğini görüyoruz. Yani Fransız Devrimi’nde Türk etkisi, Tuğrul Bey’in damgası vardır.
    ···
   tümünü göster