1. 1.
    +9 -3






    Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleri




    Memleket mutlaka modern medeni ve yeni olacaktır. Bizim için bu hayat davasıdır. 1923

    Yeni Türkiye Devleti temellerini süngüyle değil, süngünün de dayandığı ekonomi ile kuracaktır. Yeni Türkiye Devleti cihangir bir devlet olmayacaktır. Fakat yeni Türkiye Devleti bir ekonomi devleti olacaktır. 1923

    Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur. 1923

    Devrim yasası, eldeki yasaların üstündedir. Bizi öldürmedikçe, bizim kafalarımızdaki akımı boğmadıkça, başladığımız devrim ve yenilik bir an bile durmayacaktır. Bizden sonraki dönemlerde de böyle olacaktır. 1923

    Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir. 1923

    kaynak:http://neguzelsozler.blogspot.com.tr/2014/06/mustafa-kemal-ataturk-sozleri.html?m=1


    dünya liderlerinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında dedikleri




    CHARLES D’GAULLE – FRANSA DEVLET BAŞKANI

    “Türkiye tarihi, bugün her zamandan fazla Batı ve Avrupa tarihinden ayrılmaz bir haldedir ve Atatürk’ün bu yöndeki gayretleri verimsiz kalmamıştır…”

    JOHN F. KENNEDY – AB.D. BAŞKANI

    “Atatürk adı, insana, bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk milletine ilham veren liderliğini, modern dünyayı açık ve ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır…”

    ERHARD –

    “Atatürk, bir asker olarak, amansız ve hatta bazı alanlarda ümitsiz görünen bir mücadeleden muzaffer çıkmış ve sonra devlet sorumluluğunu üzerine almıştır. 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının ilanı, onun diplomatik dehasının eseridir…”

    RIZA PEHLEVI – IRAN ŞAHI

    “Dünya tarihinde, Mustafa Kemal gibi önemli bir görevin kesin şekilde başarı ile sonuçlandırılmasını ve bir milletin mukadderatını belirleyecek sorumlulukları üzerine alan dürüst insanlara dünya tarihinde çok az rastlanmaktadır…”

    HOME – iNGiLTERE BAŞBAKANI

    “Atatürk’ün adı bizce, hemen hemen 50 yıl önce parlak bir Türk askeri komutanı olarak biliniyordu. Barışı takiben, ona tarihteki büyük milli liderler arasındaki daimi yerini kazandıran devletcilik sıfatlarıyla O’nu tanıdık…”

    EYUP HAN – PAKISTAN

    “Atatürk yalnız bu yüzyılın en büyük adamlarından biri değildir. Biz Pakistan’da O’nu, bütün tarihin büyük adamlarından biri olarak görüyoruz…”

    GENERAL MAC ARTHUR

    “Askerlik dehası ile idealini Atatürk kadar kendinde birleştirmiş bir adam tanımıyorum…”

    CANG KAY SHEK – ÇiN

    “Atatürk’ün hayatı ve eseri, sadece Türkiye için değil, fakat dünyanın bütün hür milletleri için bir ilham kaynağı olmakta devam edecektir…”

    HABIB BURGIBA

    “Milletimiz, Gazi’nin ölmez eseri için en büyük hayranlığı duymakta, hatırasına da en büyük saygıyı beslemektedir…”

    NEHRU

    “O Doğuda modern çağın mimarlarından biridir. O’nun en büyük hayranları arasında olmaya devam ediyorum…”

    ABDUSSELAM ARIF

    kaynak:https://orknbkts.wordpress.com/2012/07/10/yabanci-devlet-adamlarinin-ataturk-hakkinda-soyledikleri/

    Atam izindeyiz



    ···
   tümünü göster