/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +11
    Cevabi cok kolay olan bir sorudur aslinda. Atatürk müslüman degil laflari felan sadece hikayedir. 1920 li yillarda bir takim dinci yobazlarin attigi bir iftiradir. Nedenleri vardir. Simdi nedenlerine gelirsek.

    Atatürk çok zeki bir insandı. Ve bunu milletinin iyiligi icin kullanmistir. Atatürk e göre insanlar dini kendileri tartip ölcüp bicip öyle ögrenmelilerdi. O yüzden Türkçe Kuran-i Kerim mealleri dagitmistir. Halk okusun da ogrensin diye. Iste bu da o donemin sözde din hocalarinin isine gelmiyordu. Onlarin kendilerine kosulsuz sartsiz biat eden kullari vardi. Hocalar bu kullardan para kazanirdi tipki suan ki fetullah gülen gibi.

    Eger halkin gözü acilirsa. Yani "hoca efendi bisey dedi ama Kuran öyle demiyor". Bu tarz cumleler kurarlarsa müritleri azalacakti. Yani kazandiklari para da azalacakti. Çünkü hocalar halki tabir-i caizse köle gibi kullaniyordu. Onlari din üzerinden kandiriyor onlardan faydalaniyorlardi. Iste bu kisimda Atatürk e düsman oldular.

    Müritler uyandikca hocalara itibar azalmaya basladi. Atatürk e kafir dinsiz demeye basladilar. Fakat halk hala Atatürk tarafindaydi. Hocalar azalan muritleriyle ayaklanmalar cikarmaya basladilar. Bunu gören Atatürk de hocalari huzur bozmaktan ic karigiblik cikarmaktan astirdi. Kalan muritler de Atatürk ü düsman ve dinsiz bellediler.

    Gelelim bu günlere. Iste o muritlerin torunlari bugunlere gelenler. Atatürk e hala dusmanlik beslerler. Sebebi cahilliktir. Zamaninda cahil dedeleri gibi onlar da cahildir gelisime kapalidir. Bugün ise kendilerine Atatürk ün verdigi haklarla ona elestiri görünümlü hakaret ediyorlar. Ne kadar ironik...
    ···
   tümünü göster