/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +23 -6
    Kardeş bak seninle işin siyasi boyutuyla konuşmayacağım. Bir siyaset bilimcisiyim yani o iş oraya giderse çok farklı boyutta yaşananlardan bahsederim.

    Sıradan bir vatandaş gibi yorumlayacağım. Biliyorum çabuk unutan bir milletiz ama bireysel ve mesleğim gereği yaşananları çabuk unutacak kadar mal değilim.

    2009-2010 yılında bu ülkede Türk bayrağı birilerini tahrik ediyor diye çeşitli üniversitelerde Türk bayrağını açanları akp tutuklattı.

    Ülkedeki yürekli kimsenin safında olmayan işini yapan ne kadar savcı, hakim varsa tehtidlerle yıldırmaya çalıştı, kendi safında o dönemde günün teröristi Fetö'nün yanında durmayanlar şantajlarla tavsiye edildi.

    Suudi kralı öldüğünde ülke babasının malıymış gibi yas ilan etmeye çalıştı,pek te vatandaşın umrunda olmadı.

    Korkusundan Avrupanın en kuzeyi Norveç'te peşmerge ile görüştü Allah bilir nelerden taviz verildi?

    2011 yılında bir zamanlar dostu olan Esadın yanına gitti, Esad'ı kuklası yapamayınca Suriye'yi karıştırdı ardında 5 milyon süpürüntüyü sırf kendi kişisel hırsı yüzünden memlekete soktu. 75 milyon insanı kaale dahi almadı. Ne de olsa kardeşleriydi.

    Seçim kampanyasında şehir şehir dolaştı ve söz verdi ama kazanamadığı ve istediği oyu alamadığı şehirlere verdiği sözü yerine getirmedi.(Hatay, Adana,... )

    Türk askeri Amerikan köpekleri tarafından linç edildi. Amerika dostumuz dedi.

    Azerbaycan'ı karşına alıp dünyanın petrol fiyatlarının altında bizlere o kadar yardımları dokunmasına rağmen can kardeşi satıp Ermenistan ile müzakerelere başlayıp ardından Ermenistan-Türkiye maçında Azerbaycan bayraklarını toplattırdı.

    Lozanı beğenmedi adaları bir bir verdik dedi. Ata toprağı Süleyman Şah'ı peşmergenin kaderine bıraktı olmadı Türkiye sınırına taşıdı.

    Medya bir bir satın alındı ona biat etmeyen ekranlar karartıldı.

    Avrupa Birliği sözü ile geldi Avrupa Birliğine giremeyince düşman oldu.

    Kırım'a Ruslar el koydu sesi çıkmadı. Kerkük'e peşmerge ve deaş saldırdı umrumda olmadı. Ortadoğu hareketlendi, bizde varız dedi.
    ···
    1. 1.
      0
      Haklısın be panpa çok çabuk unutuyolar
      ···
    2. 2.
      +1 -5
      ulan siz solcuların en iyi becerdiği iştir bu.yıllar önce yaşanan şeyi dile getirip hala aynı politikada devam ediyormuş gibi anlatmanız gibi aptal bir huyunuz var.bak kardeşim geçmişte Atatürk de dahil herkesin hataları oldu biz bunu inkar etmiyoruz. fakat önemli olan bu hatalardan dönmektir.akp yukarda gerçek olan birçok hatadan geri döndü fakat chp politikasını hiçbir zaman bozmadı. atatürk üzerinden vatanımıza karşı gelen her unsura destek verdi. bunları görmeyip hala chp sevgisi taşımak salaklıktır.bak ben 25 yaşında bir abinim senin gibi her gördüğüm yalana inanmam fakat siz kronik solcular bazı sazanlara kanıp sırf erdoğanı kötülemek amacıyla her yalana iiftiraya kanıyosunuz maşallah ne diyim...
      ayrıca o nickini değiştir,Ülkücülüğü ve milliyetçiliği karalama
      ···
      1. 1.
        +3 -2
        Solculuk ve sağcılık gibi ekonomik terimler benim hiçbir zaman ideolojim olmadı. Eğer Türkiye gözüyle ideoloji olarak değerlendirildiğinde uzağında dahi bulmadım. Ki Chp ile ilgili düşüncelerimi şurada belirttim. (bkz: chp ye tepki olarak doğdum)

        Umarım insanları dogmalar ile yargılamaya devam etmezsin. Yıllar önce yapılan hatalardan bahsediyorsun, yapılan hatalar telafi edildi diyorsun. Adı üstünde yapılan hatalar ve telafiler taktir mi edeceğim bir de?

        Ülkücülük de milliyetçilikte kimsenin tek elinde olan bir fikir hareketi değil 150 yıllık mazimiz Devlet Bahçeli ve kurmaylarına bırakılacak kadar basit bir hareket değil;Yusuf Akçura'sından, Galip Erdem'ine, Atsız'a,Nejdet Sancar'ına ittihat Terakki ve Ulu Hakan Abdülhamid'e kadar dayanan kutlu bir dava...
        ···
      2. 2.
        +1 -4
        ulan gibtirgit oğlum ismini ülkücü koyup "ne sağcıyım ne solcuyum" diyosun ne tür bi yaratıksın, trol müsün?

        Edit:ülkücülük Sağın iskeletidir beyler. ülkücü birisinin ne sağcıyım ne de solcuyum demesi kadar ironik bişey yok
        ···
      3. 3.
        +3
        Sen ne diyorsun bee. Milliyetçilik siyasal bir parti tarafından benimsenmiş ise ben o partinin safında durmak zorunda mıyım? Solculuk ve sağcılık bir fikriyat değil sadece devletin ekonomide benimsediği politika anlayışıdır. Partiler sağcı solcu olur. Milletin sağcı ya da solcu olması kadar saçma bir durum olamaz. Ne yani ben evimi geçindireceğim zaman kendime politika mı belirleyeceğim?
        ···
      4. 4.
        +1
        Bu ne uyduruyor falan dersin şimdi şunu da şuraya bırakayım;

        https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Sağcılık
        https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Solculuk

        Bu iş iki satıdan ibaret değil ama bir bak istersen
        ···
      5. 5.
        +3 -2
        panpa bende tartıştım biraz da, eleman bildiğin geri zekalı. Milliyetçilik = Bahçeli diye düşünen bir dangalak. Berberde tıraş olurken siyaset öğrenmiş, salla gitsin. Atatürk milliyetçiliğinden bir haber, gelmiş tatava yapıyor sığır oğlu sığır.
        ···
      6. 6.
        +1
        Ulan Sen ne tür bi cahilsin dıbına kodumun çomarı. Beyni okadar dolmuşki daha doğru düzgün cevap bile veremiyor gibtir git , trol müsün falan. Adam ne güzel anlatmış işte Türkçülere bile solcu diyo ağzına sıçtığım ya çıldırıyorum AHSHSJDDWEJJEJDKDKDKMXXMLSLWLWLWJSLWLWMFMMDKXLWLWLŞ
        ···
      7. 7.
        +1 -1
        bu kod yazmayı öğren ağır gerizekalı bir ergendir. Bir insan o yaşta bu kadar cahil ve aptal olamaz ergen bini
        ···
      8. diğerleri 5
    3. 3.
      +1
      işte aradığım kişilik
      ···
    4. 4.
      0
      Bir sosyalist olarak dediklerine katılıyorum
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster