/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +3
    Bunlar Allah'ı ilgilendirmez. Her şeyin sorumluluğu insanlardadır.
    Sen o aç kalanlara yardım edemiyorsan, ne işe yararsın?
    Asıl sen adaletli değilsin.
    ···
    1. 1.
      0
      Ama herşeyi yazıp çizen allah değil mi ? Nasıl ilgilendirmez ? Ne yani o aç insanlara yardım etmedim diye ben mi suçlu oldum ? O zaman allah kendi suclarını benim üstüme yıktı.
      ···
    2. 2.
      0
      Allah sana bütün imkanları vermiş. Sen Her şey için Allah'a ihtiyaç duyuyorsan bu demektir ki, kumandayı kalkıp alma, ama Allah'tan getirmesini iste? Burada Allah'ı savunmuyorum ama sence artık ezikliği bırakmanın vakti gelmedi mi?
      ···
    3. 3.
      0
      iyi de allah benim o kumandayı alıp almayacağımı bilmiyo mu ? neden bana seçenek sunuyor ? Real madrid - uşakspor maçını madird alacak ama biz yinede maçı oynatalım.
      ···
    4. 4.
      0
      Her şeyi Allah'a bağlarsan ve şöyle dersen, Annem ölecek, sevdiğim insanlar ölecek, ben nasıl bu acıyla yaşarım. ve onlar gittiğin de, eğer bunun Allah'ın suçu olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun. Allah (kendisini tanrı olarak pek tercih etmiyorum) sana seçip şansı sunuyor, hayat sürprizlerle doludur. peki kumandayı alıp almayacağını sana kim söylüyor, kendin, beynin.
      Allah, her şeyi bilendir, ama eğer sen ben bu işin olacağını biliyorum dersen, bu Allah'ın işi değildir. Allah kuralları koyuyor maalesef, nasıl ki, her gün kalkıp işe gitmen gerek, mecbursun, bunda da Allah'ın sana bakıp, gözetmesi mecburi.
      ···
      1. 1.
        0
        Peki Kardeşim çocugun gözünün teki sağa teki sola bakıyo ben buna nasıl yardım edeyim ?

        biri zengin biri fakir ve yardıma muhtaç doğuyor sen diyosun ki zengin fakire yardım etmesi lazım sen yardıma muhtaç fakir bi ailedemi doğmak isterdin zengin ve herkese yardım eden bir aileye mi sahip olmak isterdin
        ···
    5. 5.
      0
      Allahı ilgilendirmez mi benmi yarattım onları
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster