/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 151.
    +2
    Kardeş keşke haklı olsan ama asker ve ekipman sayısı, ulusun gücünün sağlıklı bir göstergesi değil. Mesela Saddam'ın ordusu dünyadaki en güçlü 4.orduydu, rakamlara bakılırsa.

    1940 senesinde Amerikan ordusu, Hollanda veya Bulgaristan silahlı kuvvetleri ile aynı personel sayısına sahipti. Ve hiç tankı yoktu Amerika'nın, bir tane bile. Hafif zırhlı araçları vardı sadece. Ama 2.Dünya savaşına girmelerinden sonra ABD'nin hiç de aciz bir devlet olmadığı ortaya çıktı.

    Önemli olan ne üretebildiğin. Amerikalılar 300,000 adet uçak yaptılar 2. Dünya savaşı yıllarında. Bugün Ingiltere, Fransa, Rusya kendi savaş uçaklarını, nükleer denizaltılarını imal ediyorlar.

    Biz ne yapıyoruz? Bir helikopter projesi yaptık, güya yerli ama motoru ithal, elektronik aksamı ithal, her şeyi ithal. Tasarımını bile bizim mühendisler yapmadı, bir italyan helikopterinden kopya çektik. On milyar lira masraf yapıp ilk prototipleri imal ettiler. Yaptıkları prototipler Güneydoğu dağlarına çıkamadı. Proje rafa kalktı.

    Eskiden hiç olmazsa kendi zaaflarını, ekgibliklerini bilirdi bu millet. Şimdi anlamsız bir güç duygusu içindeyiz. Milletperverlik, vatanseverlik boş böbürlenmeyle olmaz.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      panpa yerli motorumuzu yerli telefon, bilgisayar füzelerimizi üretmek iktidarın görevi midir sence? onlar bizim görevimiz,bu gibtiğimin siyaset ortamından kalkıp yazılıma teknolojiye odaklanmalıyız ama malesef bunu düşünen insanların sayısı çok az.şimdi Chp tecavüz konusunu tartışacağına ülkemizdeki yazılım için okulları tartışsa ve ya okullarda yazılım derslerinin verilmesi gerektiğini söylese daha yararlı olmaz mı? ülkemizin yerli tank ve füze sayısı iyi fakat donanım o kadar da iyi değil yani. bunlara çalışmamız gerekir. malesef gel gör ki ekşide akşama kadar kendini üstün gören zenginler, incide de çomar lafını ağzından düşürmeyen ergenlerden başka bişey yok. şuan ülkesi için çalışıp okuyan kişiler de genelde Akpli olup yaratıcı vatanını düşünen insanlardır resmi olarak. sonunda düzgün bi yazıyla tartıştığın birisi olduğun için teşekkür ediyorum bu arada
      ···
    2. 2.
      +2
      Chp konusunda haklısın. Çomar lafının tiksinç olduğu da doğru. Özel sektörün tembelliği, "armut pişsin ben yiyeyim" anlayışı zaten malum. Ama iktidarın bilgiye değer vermeyen, okumuş adamı küçük gören bir damarı var ki işte o, çok şeye engel oluyor. Tübitak ne hale geldi biliyorsun. Ha eskiden çok mu iyiydi Tubitak, hayır değildi ama o yıllarda memleket yoksuldu, Tubitak'a pek kızamıyorduk. Şimdi para var gene bir tak yapılmıyor.

      Ben de teşekkür ederim.
      ···
      1. 1.
        +1
        herkesin hataları var da..bu sefer olucak gibi be geçen gün savunma bakanının açıklamasına göre yazılım bilmeyen çocuk okuma yazma bilmiyor sayılacak. yani hayatımızdaki birçok şeyin üretimini sağlayan yazılım bilimi olmazsa ülkemiz gelişemez mesajını verdi.. yani iyi şeyler oluyor gibi pnp
        ···
   tümünü göster