/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +68 -55

    HER TÜRK VE MÜSLÜMAN SONUNA KADAR OKUMALIDIR



    Başlığı görüp tamdıbını okumadan çuğulayacaksan zaten okuma kardeşim senden adam olmaz

    Panpalar suriyeli çocuklara iyi davranalım suriyelilere demiyorum, suriyeli çocuklara diyorum. Suriyeli birine iyi veya kötü davran o senin insanlığınla ve karşıdakinin insanlığıyla ilgili.

    Bu konular hakkında çok başlık açıldı, ben size geçen gün tanık olduğum bir olayı anlatıcam. Panpalar ben kırşehirde yaşıyorum mezuna kalmış bi kardeşinizim. Dersaneden çıkmış eve gidiyordum, belki bilen vardır yer altı çarşısının üstündeki o meydandan geçerken elinde bi mağazanın açılışından çarptığı balonu tutan suriyeli bi çocuk vardı böyle nasıl mutlu sağa sola koşuyor, yanında da kardeşleri olduğunu tahmin ettiğim daha ufak 3-4 çocuk vardı.

    Abileri olduğunu düşündüğüm çocuğun elindeki balon birden patladı beyler ama baya büyüktü zaten çok ses çıkardı etraftaki herkesin dikkatini çekti yani. O sırada balonun patlama sesiyle beraber çocuklardan en küçük olan bi kız çığlık atıp ağlamaya başladı. Bomba patladı sanmış... Ya beyler içim bi değişik oldu kızın o halini görünce. Ne yapsam bilemedim, etraftaki teyzeler kızın başını okşadılar sakinleştirmeye çalıştılar ama kız uzun bi süre susmadı. Sonra güç bela abisi olduğunu tahmin ettiğim çocuğa sarılıp gitti diğer çocuklarla beraber.

    Şimdi sorarım size bu çocukların günahı neydi? Bunları hakedecek ne yaptı bu çocuklar yanlış zamanda doğmaktan başka? Biz de belki onların yerinde olabilirdik, bu dünyaya Türk olarak gelmek bizim şansımız ama bizim kadar şanslı olmayan insanlara biz kol kanat germeyeceğiz de kim gerecek? Biz şanlı bir milletiz, üstüne bir de ümmetin sancağıyız biz. Bizim bu dünyadaki düzene, kahpeliğe, köpekliğe bir dur deme vaktimiz gelmedi mi!!

    Neden savaşlar hep ortadoğuda çıkıyor? Neden hep ölenlerin çoğu sivil oluyor? Çünkü bu topraklar yıpratılmak isteniyor, Türkler ve Müslümanlar gelişmesin isteniyor. Peki biz ne yapacağız, öyle boş boş oturacak mıyız? Kavmimizin ve ümmetin koruyucusu olmaya ne zaman kaldığımız yerden devam edeceğiz? Ne zaman eskisi gibi dünyanın tek söz sahibi olacağız?

    Bu işler öyle karı kız kesmekle, başlık açıp entry girmekle olmuyor maalesef beyler artık uyanmamızın vakti gelmedi mi? Biz zeki bir milletiz, kimimiz mühendis olup ülkeyi kalkındıracak projeler yapmalı. Kimimiz toplumu bilinçlendirecek sosyal çalışmalar yapmalı. Yaşı gelen askere gitmeli öyle kaçmakla olmaz, ertelemeyin şu askerliği paşa paşa yapın. Bedelli askerlik olayı kalkmalı, bu ülkede yaşıyorsan hakkını vereceksin abi öyle parayla da ödenmez bu! Zenginsen o parayı bilime yatır mehmetçik vakfına yatır ama yap o askerliği.

    Beyler aslında buraya kadar tamam bizleri hallederiz ama kızlarımız da bozulmaya başladı onları toparlamak daha zor. Kimsi batı özentisi oldu kimisi kore özentisi oldu. Türk kadını olmayı unuttular, genç kızlar müslümanlığı da unuttular yine teyzelerimiz az çok bilinçli de. Eğer kızlarımızı ve kendimizi toparlarsak bizi kimse tutamaz beyler. Sonumuzu mısır, Libya, Suriye gibi yapmak isteyenlere karşı ülkemizi kalkındırmalıyız. Eğer kalkınmazsak çocuklarımız başka ülkeye kaçmak zorunda kalıp balon patlama sesiyle ağlayacak...

    inşallah okuduğunuzla kalmazsınız, inşallah içinizdeki köz yeniden alevlenir.

    MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKi ASiL KANDA MEVCUTTUR



    Edit: Buna bile çuğu veren insanlar var... Ne desem boş o yüzden Allah'a havale ediyorum.

    Özet yok beyler, işte bunda bile takındığınız bu tavır yüzünden gelişemiyoruz. Biz üşengeç bir millet olmamalıyız yapmayın böyle gözünüzü seveyim.

    Teşekkür Editi: Gerek entry ile gerek pm ile bana destek olan kardeşlerim olması beni çok mutlu ediyor ve gelecek adına oldukça umutlandırıyor. iyi ki varsınız kardeşlerim...
    ···
   tümünü göster