/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +30 -1
    türk var şuku
    ···
    1. 1.
      0
      Turkler tarıh boyu tek tanrılı dınlere ınandılar, ıslamda Turklerın gecmıste ınandıkları dınlere benzerdı lakııın Turkler olmasaydı da ıslam olurdu. Olay orgusunu atlayarak arastırdıgınız ıcın kacırıyorsunuz olayları. Once ıslamın ortaya cıktıgı cografyayı, daha sonra turklerın yasadıgı cografyayı arastırın. Sonra ıslama henuz erısmemıs Turkler ıle muslumanlar arasında gecen savasları. Dıkkat edın, bu savaslara kolay ulasamazsınız cunku objektıf kaynak yoktur. Gızler ya da carpıtırlar. entry'nde Turklerın ıslamı kabul etmesınden bahsedıyorsun ama kabul mu ettı, kabul etmek zorunda mı kaldılar? Once ıslamın Turklere nasıl zorbalıkla enjekte edıldıgını gorun, sonra gunumuze yorumlayın. Bunu anladıgınız vakıt ortadoguda yasananları da net bır sekılde anlayacak yorumlayacaksınız, ıslam adı altında kafa kesen katıl orgutlerıde.

      Ha baslıga basıt bır mantıkla cevap vermek gerekırse peygamberde, ıslamda araplara gonderıldı. Bunu bılmek ıcın yıllar boyu tarıh arastırması yapmaya gerek yok, nerdeyse tamamı musluman olan ulkede bunu bılmemek ıcın beynı evde fanusa yatırmıs olmanız gerek. Yanı Turklerle ıslamın bır baglantısı yok, Turkler olmasa da olurdu ıslam. Islam bu kadar ayakta kalırmıydı, yaygın olurmuydu muamma lakın Turkler olmasada ıslam tarıhten sılınmez bugun yıne bırılerı tarafından yasatılırdı.

      Baslık sahıbıne ıthafen degıl burdan sonrakı yazdıklarım. Tarıhı objektıf bır sekılde ortaya seren bır kaynak bulamadıgımızdan, buldugumuzdaysa objektıf olarak anlamaya calısmadıgımızdan cahıl bır toplumuz bugun. Turklugu yere goge sıgdıramayanları cevırın, 3 tane Turk toplumu sorun tarıhten bılmezler. Islama elestırı kabul etmeyen muslumanlara ıslam tarıhını sorun, zerre bır sey bılmezler. Boylesıne cahılken musluman bır Turk olduklarını ıddıa ederler. Kendılerını de, ılahı degerlerını de bılmezler lakın bu ıkısı hakkında elestırı kabul etmezler. Bende Turkum, yanlıs anlasılmasın. Ama ceddını bılmeden Turk oldugunu ıddıa edenlerden nefret edıyorum. Toplumun kalıtesını dusurenlerde bu adamlar. Keza ıslam ıcınde durum boyle.
      ···
    2. 2.
      0
      Doğrudur zorla kabul ettirildi Türklere islam fakat zaten oncesindede tek tanrili inanç vardı pek bişey değismedi.
      ···
   tümünü göster