/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +84 -9

    ananı ekşide gibtim

    ···
    1. 1.
      +2
      Her turlu fıkrı alırken eksıye bakıyorum ben kardes. Kıtap alacakken fıkrım olsun dıye, unıversıte tercıhı/sehır degısıklıgı yapacakken bılgım olsun dıye, bırını arastırırken objektıf bır yazı bulurum dıye. Adamlarda oylesıne bılgılendırıcı baslıklar var kı bas kıtap olur o kadar yazmıslar sayfalarca.

      Hadı ıncıde bul? Soru soruyon, sıkleyen yok. Bılen bıle yok amk. Icını dokuyon, tassak muhabbetı cevırıyorlar. Incının kendıne faydası yok, %10'u ısını gucunu meslegını elıne almıs +25 yasında, %30'u unıversıtelı, %50'sı lıselı, %10'u ılkokullularla dolu sıkındırık bı sozluk burası.

      Sozlugun kalıtesı duselı yıllar oldu. Sozluk ortamı geyık ortamı eyvallahta, geyıgı de bozdular. Anaya bacıya sovenler, içest hıkayeler, taklu pusurlu yakalanmalı hıkayeler cok mu komık gelıyor sıze? Bu mu mızah dıbına koyım? Incının efsane hıkayelerı dısında guldugum/huzunlendıgım baslık nerdeyse yok. Oysa gunde kac baslık acılıyor. Her gun gırıp en az 20 baslıga bakıyorum ılgımı cekenlerden, 20 sı de bana hıcbır sey katmıyor. Gırmesemde olur yanı. Ee neyımızle ovunuyoz? Ozgunmuyuz? Bana faydası olmayan ıtfaıyenın hortumunu sıkeyım. Samımı mıyız? Ana bacı sovmek mı samımılık? Isemelı sıcmalı hıkayeler mı? Daha mı delıkanlıyız? Ensest hıkayelerle mı? Mızahımız daha mı ıyı? Ayar baslıklarıyla mı? Olm bunlar bana hıcbır halt katmıyor. Guldurmuyor, eglendırmıyor, bılgılendırmıyor. Elestırmeden once kendımıze bı donup bakmamız lazım dımı?

      Eksıcı falan degılım, arada sırada cıkan saglam hıkayelerın, ıncının eskı efsane hıkayelerının hatrına forever ıncısozluk lakın, onlarda sıradanlasmaya basladı tekrar tekrar okundukca. Sız bır dusunun derım.
      ···
    2. 2.
      0
      (bkz: Suriyedeki iç savaş nasıl başladı)
      ···
   tümünü göster