/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    -3
    1.insanlar ademin günahını çekmezler , adem yüzünden günah işlerler. Günah dünyaya bir kişi tarafından girdiyse gene bir başkası aracılığıyla çıkar. Adem ilk günahı işledi ve insanlar günaha meyilli doğmaya başladı. Kutsal kitapta günahın bedeli kurbandır , bir kurban gerekli. Tanrının sevgisi zaten kendi oğlunu burada kurban etmesinde görülmektedir.
    2.Her çocuk ademin günahıyla dünyaya gelmez , günaha meyilli dünyaya gelir . Ne zaman Mesih isa öldü 3 gün ölü kaldı , o 3 gün içindeki kendisinden önce ölmüş cehennemde ve arafta olan ruhları kurtardı , adem ve havanın elinden tutup onları cennete yükseltti tüm işi bitirince 3.gün dirildi. Kimse haksız bir cezaya çarptırılmaz müjdeyi duymadan insanlar yaptıkları işlere göre yargılanırlar.

    3.Mesih isa çarmıha gerildi , ve günahından pişman olan her insanın suçları bağışlanacaktır , günah çıkartma bunun içindir. Günahın pişman olursan o günah Mesih isayla beraber çarmıhta ölür. Bir Yargı olacak tabikide ama ölümcül günah işlemeyen her ruh bir süre beklesede kurtulacaktır.

    4.Her inançtaki gibi tabikide evet , Tanrı tüm evlatlarına eşit sevgiyle bakar .
    ···
   tümünü göster