/i/Tespit

  1. 126.
    +2
    kardeşim yaş 24 ve ünide bu sene 6.senem. bu sene okul bitecek inş. 1 sene taktım bir sene de hazırlık oldu.
    neyse durum vaziyet devletten aldıgım kredi borcum dısında elimde bir gib yok. okul bitecek ve yeterli ingilizcem yok benim okudugum bölümde havacılık olunca okul bittiğinde ingilizce ögrenimim olacak sonuc olarak askerlik flan derken 27 yasında işe baslamak için uygun yasa gelmiş olacam.

    +lar şunlar bölümüm neticesiyle ingilizceyi halledersem 27 yasında da olsam iyi bir ücretle işe başlarım planlarım olursa daha iyi şeyler olacak tabi. hayatımda evlenmek gibi bir plan olmadıgı için önümdeki en az 10 yıl için ve düşüncem hiç evlenmemek tabiide bu yüzden rahatım.
    -ler de raylı sistemler okusaydım ki gibimi masaya koysam olurdu bu durumda suan güzel bir arabam ve ekstra için ev yatırımı yapmayıp bi iş yeri açıp ordan gelirler elde etmek durumuyla beraber suan yaklaşık bi en az 200bin lira sermayem olurdu en kötü ihtimal bu. (herhangi bir akslik olmazsa tabii, her şeyin başı saglık ve hayırlısı)

    özet:
    • okumayıp çalışsaydım suan arabam vardı bi işim olurdu kendimi gecindirirdim.
    • raylı sistemler gibi benim zamanımda arşta olan mesleklerden birini okusaydım suan (ekstrem bir durum olmasaydı) 250bin lira en az sermayem olurdu ki en az bu.
    • suan ki halimde borcum var ve ingilizce ögrenmem lazım ve sonrasında bir işe girip yapacagım yatırımlarla önümde ki 10 yıl içinde 500bin lira para yapmak hedefim.

    size de tavsiyem işe girerseniz ev araba gibi aptalca düşünmeyin. ev ölü yatırım saglamcı yatırımdır hatta yatırım degil durdurumdur. kira ödememek için 200bin lirayı eve basmayın.

    örn: benim yapacagım şey su saglam bir işe girdikten sonra saglam bir kredi ile yürürü olan bir yeri devir alıp basına birini koyup ordan gelen paranın kredi borcunu ödemesini ve ekstra gelir elde etmesini saglayacam en kötü kredi borcumu öder. ve 5 yıl içinde 200binliralık bir mekanım ve her ay bana 5bin en kötü getiren yerim olacak. yaptıgım tek şey sermaye gücümü ortaya koymak.

    sonrasında dükkan ile birlikte kendim yine kredi çekip 500bin liralık bir yatırım yapıp ordan gelecek paranın yine kredi ödemesini saglayıp ödeme sonunda 500binliralık yerim ve her ay en az 15bin getirisi olan bir yer yapacam.

    sayılar değişken olur tabii ki ama mantık bu. ben ev almayıp büyümeye oynayacam saglam az riskli geitirisi sermayem+%50 ve üstü olacak herhangi bir iş ile bunu yapabilirsiniz. sadece işinize sahip çıkıp girdiğiniz işten bir süre para yemeyip kendi çalıştıgınız maaş ile geçinmek sonrasında ki 5 yıl işten çıkın kendi yatırımlarınız peşine koşun.

    bu mantıkta akrabam var 5 yılda bir minibüsten suan 3 toptancı magazası, 2 tane cafe ve biri mülk ile kendisine ait(mekanların her biri 200bin değerinde), 3 evi , en az 10 tane arabası var. yani trilyoner. sabırlı ve işine sahip çıkarak kafa kullanarak oldu bunlar.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +2
      Kardeşim idealist birisin tebrikler. Çok fazla çıtayı yükseltme gerçekleşmezse, 'vazo ne kadar yüksekten düşerse o kadar çok dağılır' unutma. inşallah Allah gönlüne göre verir. Bende senin kafadaydım. Okumasam şimdi zengin olurdum diyordum ama entryleri oku . Durum hiç de öyle değil.
      ···
    2. 2.
      0
      haklısın ama vazoyu çıkaracam ben evereste hep daha iyisini olmak isteyecem ve bunu çevrem için yapmak istiyorum. arkadaslarım ailem ülkem için.

      insan olmayı unutmadan yolumuza devam etmeliyiz.
      ···
   tümünü göster