/i/Teknoloji

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +11

    1. içeriğin bir manası yok



    Şu ana kadar oluşturulan içeriklerin bir manası yok. Bununla neyi kastediyorum, şunu. Bir kullanıcı bu kanala niye abone olsun, içerik kullanıcıya ne vadediyor? Cevap: zaman öldürme. Eğlence, komedi tarzında isim yapmış ecnebi kanalları bir konsept oluşturup, ona göre devam ediyor bir süre. Atıyorum top 10 listeleri, popüler konularda yapılan podcastler vs. Bu tarz devamı olmayan bir içeriği olmadığından hala deneme aşamasında bir kanal kendisi. Bu yüzden bir konu işlenmek bir yana dursun genelde random konularda, alakasız şeyler konuşuluyor ve işleniyor. Bunun sebebi youtube kanalının abone olacak kitleyi sadece inci sözlük takipçisi olarak görmesi.

    2. Video kalitesi çok kötü



    jeneriğinden, video editlemesine oldukça amatör bir çizgide. Videolar öyle kötü kırpılıp düzenleniyor ki, 5 dakikalık videoda bile insan izlerken sıkılıyor. Ayrıca mikrofonlar çok kötü kullanılıyor/mikrofon kamera düzeni yok. Bu haliyle estetik kaygılardan oldukça uzak bir kanal.

    3. Kanalın gereksizliği



    1. madede belirttiğim amaç yoksunluğundan ötürü gereksiz bir kanal izlenimi yaratıyor. Yani caps sözlük takip eden adamın bu kadar satıh bir ürüne ihtiyacı niye olsun. Zaten kendi içeriğini oluşturuyor bu insanlar, niye bu isimle bir başkasının oluşturduğu içeriğe ihtiyaç duysunlar.

    4. Serkan inci Faktörü



    Bu şahsiyet 7-24 twitterda yatıp kalkan, sözlük ve caps haricinde hiçbir başarısı bulunmayan bir zat. Sözlüğün yeni tasarımını redditten araklayıp aynı sene haberself'i oluşturdu. Haberselfte tasarımıyla ve vizyonuyla onedio ya da en orijinal haliyle buzzfeed isimli şirketin sitesinin çakmasıydı. Yeniliğe bir türlü adapte olamayan ve sadece geçmişe sırtını dayayıp binlerce insanın seneler içerisinde oluşturduğu kültürü kendine bağlayan bir insanın yeni projelerini kim ne diye takip etsin. Çelişki içerisinde çelişki yani.

    5. kapitalizm faktörü



    internet üzerinden para kazanmanın adsense ile olduğunu yeni keşfeden mynet sitesi açmış ergenler gibi her yere saldırıyorlar, yönetim kadrosu zamanla inci kültürüne aykırı tavırlarda bulunuyor. Herkesin eşit olduğu ortamda ben sizden şöyle üstünüm diye reklam parası ayağına bu insanları bir şeylere zorlamak hiç etik değil.

    edit: imla
    ···
   tümünü göster