/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +3
    1.Rize bombardımanı ( hamdiye zırhlısı):belli bir kesimin iddia ettiğine göre şapka takmak istemeyen muhafazakarların katledildiğini anlatır

    Gerçek:bir gurup şeriat için tekrar ayaklandı şeyh said ayaklanmasındaki gibi ve ülkede cumhuriyet yapılanması olduğu için OHAL vardı ve 8 kişi asıldı 143 kişi tutuklandı aslılanlar arsında jandarma karakolunu basanda vardı askere saldıranda . Hamdiye zırhlısı halkı evlerine toplamak için kuru sıkı top atışı yapmıştır ve bombardımanla alakası yoktur çünkü dönemin en büyük savaş gemilerinden birisi top atışıyla Rizeyi yerle bir ederdi böyle bir şeyde olmadı ayrıca bunun asıl amacı ayaklanmanın karadenize yayılmasını önlemektir çünkü ayaklanmanın başladığı ve bittiği güneysu ilçesindeki ulu camiye top atışıyla vurmak imkansız haritadan bakabilirsisniz.

    2.Kimliğinde Kamal yazıyordu:bir gurup insanın dediğine göre mason olduğu için kimlikte kemal değil kamal yazıyordu

    Gerçek: Atarükün 2 adet kimliği bulunur ilk kimlikte kemal 2. kimlikte kamal yazar 2. kimlik harf inkalıbından sonra çıkartılmış ve türkçeye asimile olmuş arapça ve fransızca kelimelerden uzaklaşmayı amaçlar. Güneş Dil Teorisi'ne göre Kamâl'ın 'Kemal' şeklinde okunur.

    3.Atatürk ün mason olması:Bir gurup insan atatürk ün mason olduğunu ve israil tarafından yönetildiğini iddia eder

    Gerçek:bir insanın mason olması için(üst derece) kesinlikle ama kesinlikle yahudi olması gerekir . Yahudi olabilmek için gereknler ilk olarak yahudi bir anneden doğmaktır . Atatürk ün annesi Zübeyde hanım muhafazakar bir muslumandır . Zubeyde hanım atatürk ün mahhale mektebinde okuyup din konusunda bilgili bir insan olmasını ister aksine de babası bir ilim adamı yada asker olmasını ister.ilk baş mahhalle mektebinde başlayan atatürk ün sonra semsettin efendi ilkokuluna devam eder.bir gurup gene sorar o zaman niye israilde büstu var. dünyada encok büstü heykeli olan ve sokak , mahhalle vb. yerlere encok ismi verilen lider atatürktür . O zaman sorarım niye norveçliler atatürk gibi düşünmek diye bir deyim kullanır.

    4.Olmasaydında olurduk:b-Bir gurup insan o olmasaydı her şeyin daha güzel olacağını iddia eder

    Gerçek:O olmasaydı ingiltereye kaçan padişahlarımız mı kurtaracaktı . Sesleri duyuyor gibiyim hayır halk vardı . Peki başında komutan olmadan baş komutanı olmadan örgütlenemeden bu halk ne yapardı ne yapabilirdi burda somut bilgiden çok sizin aklınız ve mantığınız önemli . Osmanlı döneminde çok toprak kazandık güçlüydük birlikteydik ama birleştirici bir unsur ; padişah , vezir ,yeniçeriler, ümmet , ordu gibi unsurlar vardı . Onun kurduğu bazı yerleri hala 21.yüzyılda özelleştirilip parası yeniyorsa bu adam savaş sonrasıda tekrar kurmuştur bu ülkeyi

    EDiT : GELEN YANLIŞ YORUMLAR iÇiNDE EDiT EKLiYCEM
    ···
   tümünü göster