/i/Tespit

  1. 1.
    +116 -25
    Evet beyler bi arkadaş başlık açmış bu Mandela effectle ilgili, okuyunca biraz heyecanlanıp araştırdım yabancı forumları vs. herkes bunu konuşuyor. Ama biraz düşününce anladım ki olay sadece küçük bir yanılsamadan ibaret.

    Şimdi ilk durum olarak Monopoly örneğinden başlayayım,






    'Bu adamın gözünde mercek var mıydı yok muydu?' sorusunu duyunca direk akla bu adamın zengin olduğu, ve filmlerde 'zengin' tiplerin gözünde mercek olduğunu beynimiz anımsıyor.


    işte beynimiz 'zengin' ve 'mercek' kelimelerini duyduğunda aklına şöyle bir kare geliyor:





    Sonrasında hızlıca bu kare ile 'monopoly' kelimesini bağdaştırıyor ve aklımıza şöyle bir görüntü geliyor:






    Halbuki böyle bir şey yok ve sadece bir yanılsamadan ibaret. Bu durum diğer tüm örneklerde de geçerli (lavache quirit,pikaçu vs.)

    ikinci olarak da ilk durumun (yanılsamanın) var olmadığını ve gelecekten gelen bir zaman yolcusunun geçmişi değiştirdiğini, ve etkinin sebebinin bu olduğunu düşünelim; iki durumla karşılaşırız;

    1) Eğer zaman yolcusu -örneğin- monopoly'nin logosunu oyun ilk çıktığı zaman değiştirmiş(merceği silmiş) ise, 'Bu adamın gözünde mercek vardı' diye bir çelişkiye düşmemiz imkansız olur, çünkü en baştan beri logodaki adamı merceksiz tanımış olurduk.

    2)Eğer zaman yolcusu logodaki adamın gözündeki merceği yakın bir tarihe dönüp silmiş ise (örneğin 1 ay önce), o zaman örneğin 2012'de satın alınmış bir monopoly kutusunun üzerindeki adamın gözünde hala mercek bulunması gerekirdi. Çünkü kutu logonun değişiminden önce üretilmiş olacaktı.

    Umarım anlatabilmişimdir beyler sorunuz yada başka görüşünüz varsa yazın çekinmeyin. Up layalım herkes görsün.
    ···
   tümünü göster